Kraj Vysočina navyšuje náborové příspěvky v nemocnicích

27.12.2021 7:29 | Tisková zpráva

Rada Kraje Vysočina dnes schválila navýšení náborových příspěvků jako opatření na podporu stabilizace zdravotnického personálu v krajem zřizovaných nemocnicích. Získají je noví zaměstnanci. Rada navíc rozhodla i o navýšení stipendií pro mediky a rozšířila nabídku studijní podpory i na obor stomatologie.

Kraj Vysočina navyšuje náborové příspěvky v nemocnicích
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Náborové příspěvky jsou vypláceny z krajského rozpočtu. Jsou odstupňovány dle pracovních pozic pro mladé lékaře, lékaře s atestací, nelékaře s tím, že tato kategorie byla kromě sester nově rozšířena i o pozice se specializovanou způsobilostí. Náborové příspěvky jsou vypláceny jednorázově, jejich přijetím se nový zaměstnanec zavazuje odpracovat v krajské nemocnici nebo na záchrance minimálně 4 roky u lékařů a 3 roky u nelékařů. Lékařům je nově nabízen příspěvek ve výši 100 až 500 tisíc korun, nelékaři nově nastupují s příspěvkem 60 až 150 tisíc korun. Veškerou administraci náborového příspěvku zajišťují krajské nemocnice. Kraj Vysočina chce vyššími nástupními bonusy motivovat lékaře i sestry, aby na Vysočinu přišli.


Od nového školního roku Kraj Vysočina také navyšuje studijní stipendia medikům i budoucím sestrám, kteří jsou rozhodnuti po dokončení studia nastoupit do služeb nemocnic na Vysočině. Původní pravidelné dvousemestrové stipendium bylo z 50 tisíc navýšeno na 80 tisíc korun resp. z 30 na 50 tisíc u budoucího středního zdravotnického personálu. O 80tisícovou studijní podporu mohou od 1. 1. 2022 také požádat studující budoucí stomatologové s ukončeným 2. ročníkem.

Za posledních 11 let vyplatil Kraj Vysočina na náborových příspěvcích více než 41,5 miliónu korun, na stipendiích pro mediky a budoucí nelékařský personál dalších 6,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…