Královéhradecký kraj: Dalších 800 tisíc na boj s kůrovcem

16.04.2020 19:33

Královéhradecký kraj hodlá v dalším kole dotačního programu podpořit vlastníky lesních pozemků, kteří se potýkají s následky kůrovcové kalamity. Na úhradu části nákladů na těžbu napadeného dřeva či výstavbu oplocenek kraj v dalším kole pošle 798 tisíc korun. Finanční podporu budou schvalovat ještě krajští zastupitelé.

Královéhradecký kraj: Dalších 800 tisíc na boj s kůrovcem
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Stejně jako v loňském roce je na pomoc vlastníkům lesních pozemků k dispozici 10 milionů korun. Žadatelům jsme v letošním roce prozatím vyplatili více jak 1,1 milionu korun. Poslední částku za téměř 800 tisíc korun musí potvrdit ještě krajští zastupitelé. V tuto chvíli vyřizujeme dalších 14 žádostí. Vzhledem k blížícím se letním měsícům, kdy kůrovcová kalamita vrcholí, lze předpokládat, že žadatelé vyčerpají celkově vyšší částku než v loňském roce. Výstavbu oplocenek plánuje od poloviny letošního roku podporovat také ministerstvo zemědělství,“ řekl radní pro oblast vodního hospodářství, životního prostředí a zemědělství Karel Klíma.

Královéhradecký kraj na likvidaci kůrovcového dřeva a výstavbu oplocenek v roce 2019 vyplatil přes 6 milionů korun.

Dotační program je určený pro vlastníky lesních pozemků na území Královéhradeckého kraje s výměrou do 50 hektarů. Dotace jim pokryje část výdajů vynaložených na těžbu a přiblížení napadeného kůrovcového dřeva k asanaci a na výstavbu oplocenek pro ochranu dřevin vysazených při obnově poničeného lesního porostu.

O dotaci lze požádat prostřednictvím dotačního portálu Královéhradeckého kraje. Pak žadatelé musí elektronické žádosti doručit písemně na krajský úřad. Od podání žádosti běží lhůta 90 dnů pro vyřízení a následné vyplacení finančních prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…