Královéhradecký kraj začne s očkováním pedagogů, pomůže jim i s registrací

26.02.2021 22:34

Od soboty 27. února mají učitelé a zaměstnanci škol a školských zařízení možnost registrace v centrálním systému k očkování proti onemocnění covid-19. Prioritně budou očkovaní zaměstnanci dětských domovů a zaměstnanci škol určených hejtmanem Královéhradeckého kraje k poskytování péče o děti zdravotníků, záchranných složek a dalších profesí v první linii.

Královéhradecký kraj začne s očkováním pedagogů, pomůže jim i s registrací
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Přednostně budeme očkovat dvě nejvíce ohrožené skupiny, a to zaměstnance dětských domovů, učitele a další nepedagogické pracovníky pověřených škol, které se starají o děti zdravotníků a členů záchranných složek a o dobrovolné očkování projevili zájem,“ sděluje náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek odpovědný za oblast školství.

Všechny školy v kraji již ve středu obdržely informace od ministerstva školství, které  doporučuje prioritně očkovat zaměstnance, kteří nadále zajišťují výchovu a vzdělání v mateřských a speciálních školách, v zařízeních pro výkon ústavní a ochranné výchovy a všech zařízeních v rámci poradenského systému České republiky a dále zaměstnance ve věku 55 let a starší. Konkrétní zaměstnance  určí ředitel dané školy.

„Zaměstnance škol a dětských domovů a také složky integrovaného záchranného systému chceme očkovat co nejrychleji. Máme připravené záložní seznamy a už v současné době v případě, že máme k dispozici volné vakcíny, které se nepodařilo naočkovat určeným kategoriím, jsem rozhodl, že je poskytneme jednotlivým učitelům a částečně i bezpečnostním složkám,“ doplňuje hejtman Martin Červíček. V průběhu pátka byli volnými vakcínami už někteří pedagogové naočkováni, ale pouze v řádu jednotek osob.

Královéhradecký kraj zřizuje 72 škol a školských zařízení, kterým byly informace ohledně dobrovolného očkování předány. Pro pomoc s registrací má kraj každý všední den určeného pracovníka na telefonní lince 495 817 233 a  mobilním telefonním čísle 721 979 636.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…