Laserové zařízení od ÚZSVM bude sloužit dobrovolným hasičům

04.06.2021 22:11

Středočeské pracoviště ÚZSVM zdarma převedlo dobrovolným hasičům v Dubenci laserové zařízení, které získal na základě rozsudku Okresního soudu Praha – východ.

Laserové zařízení od ÚZSVM bude sloužit dobrovolným hasičům
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pachatel jako pořadatel soukromé oslavy tímto zařízením oslnil piloty v kabině letadla během letu z Heraklionu do Prahy. Laserové světlo prolétalo během oslavy ve vzdušném prostoru v letové výšce 6 000 stop (tj. 1 718 metrů). Na palubě letadla se v tu dobu nacházelo 147 cestujících. Doba oslnění pilotní kabiny trvala 20 sekund v intervalech 2-3 sekundy, což způsobilo opakované vyrušení pilotů ve složitější fázi letu, kdy probíhalo jejich soustředění na přistání. Pachatel se tímto činem dopustil přečinu obecného ohrožení z nedbalosti.

Dobrovolní hasiči využijí laserové zařízení na dovybavení hasičské zbrojnice a jejího výcvikového polygonu. Polygon slouží pro výcvik a simulaci požáru ve sklepních prostorech. Kombinací mlhátoru a laseru bude imitována viditelnost pro výcvik v dýchacích přístrojích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…