Lesy Praha: Staňte se fotografy pražské přírody. City Nature Challenge začíná

22.04.2018 19:28

Milujete přírodu a fotoaparát či mobilní telefon nedáte z ruky? Tak to je pro vás projekt City Nature Challenge 2018 jako stvořený. Díky němu máte jedinečnou příležitost ukázat celému světu pražskou přírodu a rozmanitost druhů, které s námi bok po boku žijí v hlavním městě České republiky.

Lesy Praha: Staňte se fotografy pražské přírody. City Nature Challenge začíná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Celkem 68 měst z různých koutů planety bude bojovat o největší počet fotografií a vy můžete být při tom. Od 27. do 30. dubna zaznamenávejte svá pozorování přírody přes mobilní aplikaci iNaturlist nebo po registraci přes webové stránky projektu, podělte se o své zážitky a diskutujte s odborníky i laickými nadšenci.

První ročník projektu City Nature Challenge odstartoval v roce 2016 a zúčastnilo se jej Los Angeles a San Francisco. Následující rok se počet měst v USA rozrostl na 16 a své fotografie a pozorování přírody sdílelo více než 4 tisíce účastníků. Letos své snímky z městské přírody mají možnost poslat miliony lidí z 68 měst po celém světě. S myšlenkou zapojit do City Nature Challenge tentokrát i Prahu přišlo Národní muzeum, které si celou akci v Praze vzalo na starosti, a naše organizace se jej v jeho úsilí rozhodla podpořit. Vždyť právě k pražské přírodě máme při své práci nejblíže.

Každému, kdo chce zahraničním soupeřům ukázat bohatství naší pražské přírody, stačí, když si nainstaluje mobilní aplikaci anebo se zaregistruje na webových stránkách projektu, kam bude moci nahrávat fotky z fotoaparátu. Pak už může rovnou vyrazit na toulky pražskými lesy, parky i zahradami a objevovat a dokumentovat život kolem nás. Na fotografiích můžete zachytit rostliny, houby a samozřejmě živočichy, a to jak zvířata volně žijící, tak ta v zoologických zahradách a domácích chovech.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…