Lesy Praha: Výstava v Betlémské kapli představuje hravé Vánoce, zdobí ji i dřevo z pražských lesů

02.12.2018 22:16

Vůně perníkového koření, horké medoviny, chvojí a dřeva mísící se s radostným lomozem desítek lidí procházejících kolem vystavených betlémů. To je vánoční atmosféra v Betlémské kapli, kde probíhá výstava s názvem Betlémy v Betlémské kapli – Vánoční hrátky, kterou pořádá Bonsai servis Praha. Naše organizace na tuto akci poskytla dekorativní akátové dřevo na výzdobu kaple.

Lesy Praha: Výstava v Betlémské kapli představuje hravé Vánoce, zdobí ji i dřevo z pražských lesů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Kouzelná atmosféra, která v Betlémské kapli v těchto dnech panuje, vykouzlí úsměv na tváři lidem všech věkových skupin. Radost z výstavy budou mít velcí i malí hračičkové, protože výstava se věnuje historii hraček a jejich výrobců.

K vidění jsou keramické a dřevěné hračky i figurky z kostí, rohoviny či měkkých kamenů. Milovníky technických hraček potěší mechanická autíčka, parní stroje a vláčky.

V kapli jsou vystavené i zvonkohry, flašinety, orchestriony, polyfony a další tradiční instrumenty. Součástí výstavy je také stylizovaná hodinářská dílna, sklářská dílna a ukázky výroby dřevěných hraček.

Přiučit se o historii výroby českých hraček od dávných dob až do současnosti můžou návštěvníci výstavy až do 2. ledna příštího roku. Přijďte prožít nezaměnitelnou vánoční atmosféru do tajuplného podzemí Betlémské kaple.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…