MAS Naděje: Navzdory epidemii jede spolupráce škol v Litvínově a okolí na plné obrátky

31.05.2020 22:02

I přes nečekanou pandemii COVID-19 se spolupráce škol na Litvínovsku nezastavila. Jednací místnosti pracovníků vystřídala online komunikace mezi pracovníky projektu, řediteli škol, úředníky, odborníky na vzdělávání nebo zástupci samospráv.

MAS Naděje: Navzdory epidemii jede spolupráce škol v Litvínově a okolí na plné obrátky
Foto: MAS Naděje
Popisek: MAS Naděje, o.p.s. - logo

Jedno z nejdůležitějších rozhodnutí bylo schválení Analytické části a Akčního plánu na rok 2019/2020 projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání II pro ORP Litvínov. „Jedná se o klíčové dokumenty, které popisují potřeby a ukazatele stavu vzdělávání na Litvínovsku nebo monitorují plánované akce jednotlivých škol. Uvedené dokumenty schválil v dubnu Řídící výbor projektu, který si vzhledem k epidemii vyzkoušel online hlasování,“ sdělila manažerka MAP II Monika Růžičková.

Spolupráce škol není ale jen o dokumentech. Klíčová je například podpora zvyšování odbornosti učitelů, proto pro ně aktuálně probíhají různé vzdělávací aktivity. „Díky projektu se aktuálně realizují kurzy FIE zaměřené na posílení poznávacích dovedností u dětí nebo tzv. formativní hodnocení, což je způsob průběžného hodnocení žáka, kdy zpětnou vazbu dostává nejen dítě, ale také učitel. Na červen je naplánován další zajímavý kurz, který má pedagogy naučit, jak děti motivovat ke kritickému myšlení v kurzu Čtením a psaním ke kritickému myšlení,“ dodává manažerka Monika Růžičková.

Více informací o projektu je k dispozici na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…