MPO: Stálý výbor pro jadernou energetiku zahájí výběrové řízení na vládního zmocněnce

14.03.2016 14:42

První zasedání Stálého výboru pro jadernou energetiku se uskuteční 18. března. Výbor má za úkol schválit kritéria a následné vyhlášení výběrového řízení na pozici Vládního zmocněnce pro jadernou energetiku, jehož úkolem bude příprava podkladu pro výběr modelu výstavy nového jaderného zdroje.

MPO: Stálý výbor pro jadernou energetiku zahájí výběrové řízení na vládního zmocněnce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Zasedání výboru povede ministr průmyslu a obchodu a zúčastní se ho všichni členové nebo jejich pověření zástupci.

Na programu jednání bude hned několik důležitých bodů. Stálý výbor by měl na tomto zasedání přijmout kritéria a konkrétní náležitosti pro zvolení Vládního zmocněnce. Na schválení tohoto bodu jednání pak bude bezprostředně navazovat vyhlášení výběrového řízení na pozici Vládního zmocněnce.

Jedním prvních úkolů zmocněnce bude koordinovat v úzké součinnosti se Stálým výborem, přípravy materiálu pro vládu, který bude podkladem pro rozhodnutí o zvolení investičního a obchodního modelu výstavy nového jaderného zdroje. Do doby než bude Vládní zmocněnec na základě výběrového řízení do funkce ustaven, vybere Stálý výbor jeho zástupce/zástupkyni.

Dalším bodem pak bude schválení znění dokumentu s názvem „request for information“ a přijetí rozhodnutí o jeho neprodleném rozeslání. Primárním cílem tohoto dokumentu je získání relevantních předběžných informací o zájmu na rozvoji jaderné energetiky v ČR ze strany jednotlivých potenciálních dodavatelů, které jsou nezbytně nutné pro další plnění úkolů stanovených Národním akčním plánem pro rozvoj jaderné energetiky v ČR. Na základě obdržených odpovědí pak mohou začít probíhat konkrétní bilaterální rozhovory s potenciálními dodavateli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…