Malí fotbalisté otevřeli v Jinočanech nové Oranžové hřiště

24.05.2015 16:28

Sportovci ze středočeských Jinočan oslavovali v neděli 24. května otevření nového obecního hřiště. Slavnostní den doprovázel fotbalový turnaj mladších přípravek i místního A mužstva. Výstavbu multifunkční sportovní plochy, kterou budou využívat členové TJ Sokol Jinočany, děti z místních škol i široká veřejnost z obce a okolí, podpořila Nadace ČEZ částkou 1 000 000 korun.

Malí fotbalisté otevřeli v Jinočanech nové Oranžové hřiště
Foto: ČEZ
Popisek: Nácvik střelby.

Nové sportoviště pokřtili všichni symbolicky celodenním turnajem, který se ovšem odehrával na sousedním klasickém fotbalovém hřišti. Od nedělního rána na něm soupeřily nejmladší děti z FK Lety, FK Dobříč, FK Rudná, SK Řevnice a samozřejmě z místní TJ Sokol Jinočany. Nové hřiště přitom posloužilo ke slavnostnímu nástupu a následně tréninku těm, kteří zrovna nebyli na „velkém place“. V podvečer pak fotbalové boje vyvrcholily zápasem místního A mužstva.

„Oranžové hřiště bude sloužit našim malým i velkým fotbalistům při soutěžních zápasech i trénincích. Kromě nich hřiště využijí žáci z blízké Základní a mateřské školy Jinočany i široká aktivní veřejnost z obce a okolí. V zimě jej dokonce plánujeme využívat jako kluziště,“ uvedl Josef Galert, sekretář TJ Sokol Jinočany.

Nová hrací plocha nabízí jinočanským sportovcům plnohodnotný prostor hned pro několik různých sportů. Díky multifunkčnímu řešení a umělému povrchu je kromě fotbalu vhodná pro basketbal, nohejbal, volejbal, házenou i tenis, případně pro další převážně míčové hry. Oranžové hřiště plánují místní využívat také jako prostor pro společenské obecní akce.

Nadace ČEZ pomáhá městům a obcím po celé České republice budovat Oranžová hřiště již od svého založení v roce 2002. Za tuto dobu podpořila vznik 306 sportovních, dětských a seniorských hřišť. „TJ Sokol Jinočany nabízí obyvatelům obce prostor pro sportovní a kulturní vyžití již od roku 1928. Jsme rádi, že jsme mohli jeho činnost a téměř devadesátiletou tradici podpořit a pomoci mu vybudovat další vhodné místo pro aktivní trávení volného času dětí i dospělých z celého regionu,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Ve středních Čechách, včetně Prahy již bylo zrealizováno díky Nadaci ČEZ celkem 49 hřišť, další dvě jsou v přípravě. Mezi ty hotové například patří Oranžové hřiště při ZŠ v Dolních Beřkovicích, Mateřské škole v Dolních Jirčanech, ZŠ a MŠ Husinec – Řež, TJ Prostřední Lhota a třeba také v obcích Řitka, Korkyně, Psáry, Nižbor a Poříčany. Zajímavé Oranžové hřiště mají ve Zruči nad Sázavou, neboť je se svými posilovacími prvky určené právě pro seniory. V Praze se oranžovými hřišti mohou například pochlubit Městské části 5, 7, 15 či 20.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…