Masarykova univerzita: Prorektor oceněn za zásluhy v oblasti kyberbezpečnosti

20.01.2022 11:19 | Tisková zpráva

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost ocenil prorektora MU Radima Polčáka za zásluhy v oblasti kyberbezpečnosti a za dlouholetou spolupráci s úřadem.

Masarykova univerzita: Prorektor oceněn za zásluhy v oblasti kyberbezpečnosti
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

Prorektor pro rozvoj, legislativu a informační technologie Masarykovy univerzity Radim Polčák tento týden obdržel od Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost ocenění za zásluhy v oblasti budování bezpečnějšího kyberprostoru a za dlouholetou spolupráci s úřadem. Plaketu převzal z rukou ředitele úřadu Karla Řehky. 

Radim Polčák patří k předním odborníkům na kybernetickou bezpečnost v České republice. Vystudoval Právnickou fakultu MU a na fakultě od té doby vyučuje řadu předmětů, které se týkají se práva a kyberbezpečnosti. V roce 2012 o kybernetické bezpečnosti půl roku přednášel na DePaul University v Chicagu. Na přelomu let 2017 a 2018 působil také v Evropské komisi v Bruselu jako poradce v oblasti ochrany dat. 

Ve své činnosti se Radim Polčák věnuje propojování českého práva a informačních technologií. Podílel se například na vzniku Zákona o kybernetické bezpečnosti. Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost s prorektorem spolupracuje mimo jiné na implementaci celoevropské směrnice o kybernetické bezpečnosti NIS při pracích na novele zákona českého zákona o kybernetické bezpečnosti.

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost byl založen v roce 2017 jako organizační složka státu. Sídlí v brněnské městské části Žabovřesky a působí jako koordinační orgán, který vydává opatření a zajišťuje prevenci, vzdělávání a metodickou podporu v oblasti kybernetické bezpečnosti. Věnuje se také analýze a sledování případných kybernetických hrozeb a rizik.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…