Mezinárodní cenu za popularizaci vědy v oblasti duševního zdraví získala redaktorka ČRo

18.01.2017 8:30

Významné mezinárodní ocenění The Expert Platform on Mental Health Media Award dostala jako vůbec první Češka Terezie Jirásková z tvůrčí skupiny Publicistika Českého rozhlasu. Cenu získala za dlouholetou systematickou rozhlasovou práci v oblasti popularizace duševního zdraví. Cena byla předána počátkem ledna v rámci 59. česko-slovenské psychofarmakologické konference v Jeseníku.

Mezinárodní cenu za popularizaci vědy v oblasti duševního zdraví získala redaktorka ČRo
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Terezie Jirásková popularizuje nejvýznamnější témata z oblasti duševního zdraví zejména v pořadu Leonardo Plus s pravidelným hostem psychiatrem Cyrilem Höschlem. Pořad vysílá Český rozhlas Plus od roku 2013.

„Mám opravdu velikou radost a jsem vděčná za to, že Český rozhlas podporuje tvorbu pořadů, zaměřených na tak významné celospolečenské téma jako je duševní zdraví,“ uvedla k ocenění redaktorka Terezie Jirásková.

The Expert Platform on Mental Health - Focus on Depression je iniciativa, která vznikla jako reakce na výzvu Evropské komise a Evropského Parlamentu. Sdružuje odborníky z oblasti duševního zdraví a představitele evropských institucí, jejichž cílem je naplňování Evropského paktu o duševním zdraví a kvalitě života.

V předchozích letech získala ocenění například americká herečka Ruby Wax, známá rozsáhlou kampaní na podporu duševního zdraví a destigmatizace deprese, nebo významný izraelský spisovatel a novinář Amos Oz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…