Ministerstvo obrany připravuje s Vojenskou akademií kurz speciální přípravy pro krizové situace

16.01.2017 7:35

Kurz se uskuteční ve dnech 21. až 28. dubna 2017 ve Vojenském újezdu Březina a je určený pro novináře a humanitární pracovníky.

Ministerstvo obrany připravuje s Vojenskou akademií kurz speciální přípravy pro krizové situace
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Cílem kurzu je připravit účastníky kurzu na možná nebezpečí, se kterými se mohou v nejrůznějších oblastech konfliktů setkat a zároveň je naučit, jak se v těchto extrémních situacích zachovat.  
 
Kurz zahrnuje teoretickou část s navazujícím praktickým výcvikem. V jeho průběhu se účastníci učí nejen překonávat svoji psychickou a fyzickou zátěž, ale například také zvládat techniky vyjednávání v krizovém prostředí. Náplň kurzu dále tvoří orientace v neznámém terénu za ztížených podmínek, zásady přežití, základy ochrany proti zbraním hromadného ničení, budování úkrytů či poskytování první pomoci.
 
Vzhledem k náročnosti kurzu musí všichni zájemci absolvovat psychologické a fyzické testy, které se uskuteční 9. března 2017 v Praze pod vedením specializovaných pracovníků Vědeckého a servisního pracoviště tělesné výchovy a sportu Ministerstva obrany a psychologů z Velitelství výcviku - Vojenské akademie.  
 
Vyplněnou přihlášku zasílejte do 17. února 2017 na adresu Odbor komunikace MO, Tychonova 1, Praha 6, 160 01 a na obálce uveďte Kurz přežití.  
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…