Ministerstvo zahraničí: Ministr Petříček navštíví Velkou Británii

18.03.2019 13:46

Ministr zahraničních věcí ČR Tomáš Petříček navštíví ve dnech 19. a 20. března 2019 Spojené království Velké Británie a Severního Irska. Šéf české diplomacie na úvod své návštěvy slavnostně otevře Generální konzulát ČR v Manchesteru. Druhý den návštěvy absolvuje v Londýně, kde bude jednat s britským ministrem zahraničních věcí Jeremy Huntem.

Ministerstvo zahraničí: Ministr Petříček navštíví Velkou Británii
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Ministr Tomáš Petříček během své cesty do Velké Británie v úterý 19. března 2019 slavnostně otevře Generální konzulát ČR v Manchesteru a setká se s českými krajany. Jednat bude také se starostou Velkého Manchesteru Andy Burnhamem o možnostech regionální spolupráce.

Ve středu 20. března bude ministr zahraničních věcí ČR jednat s britským protějškem Jeremy Huntem. Hlavními tématy schůzky budou ochrana zájmů českých občanů po brexitu, další spolupráce obou zemí, kybernetická bezpečnost a spolupráce v NATO. Ministr Petříček rovněž absolvuje návštěvu Královského institutu mezinárodních vztahů Chatham House, kde vystoupí s přednáškou na téma budoucí bezpečnostní spolupráce mezi EU a Velkou Británií po brexitu.

MZV ČR otevírá nový Generální konzulát ČR v Manchesteru především z důvodu lepšího servisu pro české občany, kteří žijí v severní části Spojeného království a potřebují konzulární služby. Dalším důvodem je významný potenciál rozvoje obchodně ekonomických vztahů a také silná vědecká a inovativní komunita v této části země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…