Ministerstvo zahraničí hostí konferenci o budoucnosti transatlantických vztahů

13.09.2018 12:54

Dne 13. září 2018 se ve Velkém sále Černínského paláce koná mezinárodní konference „The Future of the Transatlantic Bond“ zaměřená na budoucnost transatlantické spolupráce.

Ministerstvo zahraničí hostí konferenci o budoucnosti transatlantických vztahů
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Konferenci zahájil náměstek ministra zahraničních věcí Tomáš Petříček. Účastníci konference budou diskutovat o transatlantické spolupráci, partnerství Evropské Unie a Severoatlantické aliance a rovněž o ekonomických a bezpečnostních aspektech transatlantických vztahů.

Mezi vystupujícími na konferenci „The Future of the Transatlantic Bond“ budou někdejší zástupce generálního tajemníka NATO a americký velvyslanec v Rusku Alexander Vershbow, bývalý zástupce náměstka ministra obrany USA Ian Brzezinski, vicepresident Heritage Foundation Jack Spencer, velvyslanec USA v ČR Stephen King a velvyslanec SRN v ČR Christoph Israng. Ministerstvo zahraničních věcí bude zastoupeno náměstkem Martinem Tlapou a politickým tajemníkem Miroslavem Pochem.

Konferenci pořádá Ministerstvo zahraničních věcí ČR ve spolupráci s Asociací pro mezinárodní otázky za podpory Nadace Konráda Adenauera, amerického velvyslanectví v Praze a zastoupení Evropské komise v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…