Ministr Plaga předal ceny dětem z celé republiky

17.12.2017 20:42

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy jako Řídicí orgán Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV) vyhlásilo v září dvě soutěže.

Ministr Plaga předal ceny dětem z celé republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlásilo v září dvě soutěže: výtvarnou „Namaluj svoji učitelku nebo učitele“ pro mateřské školy a první stupeň základních škol a literární „Jak pomohly peníze z EU naší škole“ pro druhý stupeň základních škol. Ceny dnes ve Velkém zrcadlovém sále ministerstva předal nový ministr Robert Plaga.

Do výtvarné soutěže se přihlásilo téměř 2000 obrázků z různých koutů republiky. V kategorii pro mateřské školy zvítězil pětiletý Jakub Klíma z Litoměřic, trochu překvapivě s obrázkem pana učitele. Kategorii pro první stupeň základních škol ovládla jedenáctiletá Yelyzaveta Dashko z Brandýsa nad Labem s portrétem paní učitelky. Literární soutěž vyhrála dvanáctiletá Eliška Křiváková z Ostravy. Vítězové získávají kromě věcných cen spojených se zmiňovaným operačním programem ministerstva rodinné vstupné do science center iQLANDIA a iQPARK. V každé kategorii byl také vylosován výherce, který získává vstupné do těchto center pro celou třídu.

Ministerstvo školství chtělo touto soutěží podpořit kreativitu dětí a žáků a také zvýšit povědomí o Operačním programu Výzkum, vývoj a vzdělávání u dětí a jejich rodičů i učitelů.

Spolu s ministrem Robertem Plagou předal ceny státní tajemník MŠMT Jindřich Fryč a náměstek pro řízení sekce operačních programů Václav Velčovský.

Výsledky výtvarné soutěže:

1. místo za MŠ: Jakub Klíma, MŠ Litoměřice
2. místo za MŠ - Thrinh Phuong Thuy (Anička), MŠ Ostrava - Zábřeh
3. místo za MŠ - Ella Šrámková, MŠ Litoměřice
1. místo za ZŠ - Yelyzaveta Dashko, Brandýs nad Labem
2. místo za ZŠ - Hana Špačková, Praha 8
3. místo za ZŠ - Arina Shaipova, Praha 8

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…