Moravská zemská knihovna: Publikace k životnímu jubileu Jaromíra Kubíčka

11.02.2018 12:20

U příležitosti významného životního jubilea svého emeritního ředitele doc. Jaromíra Kubíčka vydala Moravská zemská knihovna v Brně publikaci Bibliograf mezi regály. Do kolektivní monografie přispěli dlouholetí spolupracovníci Jaromíra Kubíčka zejména z oblasti bibliografie, ale také z oborů knihovědy a dějin knihoven, stejně jako žurnalistiky.

Moravská zemská knihovna: Publikace k životnímu jubileu Jaromíra Kubíčka
Foto: mzk.cz
Popisek: Moravská zemská knihovna - logo

Celoživotní práce Jaromíra Kubíčka na poli bibliografie byla oceněna již na podzim roku 2017, kdy v rámci 20. kolokvia českých, moravských a slovenských bibliografů předala JUDr. Kateřina Kalistová, náměstkyně pro řízení sekce živého umění, ocenění za celoživotní přínos a práci v oblasti česko-slovenské spolupráce na poli knihovnictví a bibliografie právě doc. Jaromíru Kubíčkovi a jeho dlouholetému slovenskému kolegovi doc. Miloši Kovačkovi.

Publikace Bibliograf mezi regály rozšířila na přelomu roku odborné publikace, které Moravská zemská knihovna v Brně vydává. V průběhu roku knihovna vydala kritické katalogy ke třem výstavám, odbornou publikaci věnovanou životu a dílu pedagoga, muzikologa a skladatele profesora Zdeňka Zouhara, edici Kancionálu Pavla Rašky z roku 1774, publikaci věnovanou Lafayettovi, Kołłatajovi a dalších francouzským a polským státním vězňům v moravských a českých pevnostech na přelomu 18. a 19. století, kolektivní monografie Brněnský expresionismus v poli meziválečné literatury a Mezníky bibliografie a v neposlední řadě edici textů Arne Nováka. Veškerá publikace knihovny je k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…