NSS rozhodl i druhou část mýtné kauzy ve prospěch ÚOHS, rozhodnutí o zákazu plnění se bude rušit

04.12.2019 22:00

Nejvyšší správní soud dnes zrušil rozsudek Krajského soudu v Brně ve věci návrhu na zákaz plnění smlouvy na systém elektronického mýtného.

NSS rozhodl i druhou část mýtné kauzy ve prospěch ÚOHS, rozhodnutí o zákazu plnění se bude rušit
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže nejprve v dané věci vydal rozhodnutí, kterým zamítl návrh na zákaz plnění. Krajský soud nicméně toto rozhodnutí zrušil, když uvedl, že smlouva byla uzavřena v rozporu s předběžným opatřením. Úřad na základě tohoto právního názoru musel vydat opakované rozhodnutí, v němž nepravomocně uložil Ministerstvu dopravy zákaz plnění smlouvy s ročním odkladem.

Dnešní rozsudek Nejvyššího správního soudu potvrdil správnost právního názoru ÚOHS, podle kterého předběžné opatření zaniklo, když se zadavatel vzdal práva na podání rozkladu. Původní rozhodnutí ÚOHS, v němž byl návrh na zákaz plnění smlouvy zamítnut, již nadále není zrušeno a Úřad se bude muset opět vypořádat s existencí dvou rozhodnutí v téže věci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…