Na RunTour v Ostravě se běhalo o pořadí i pro havířovské děti

13.09.2015 18:10

Edukační pomůcky pro děti s vývojovými vadami zakoupí nezisková organizace Profa Kids Havířov díky podpoře uživatelů mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem. Ti pro ni svým pohybem získali potřebný počet bodů a Nadace ČEZ tak na sobotní zastávce RunTour v Ostravě věnovala havířovské organizaci šek na 50 tisíc korun. Celkem už s aplikací ČEZ EPP pomáhá pohybem více než 124 tisíc lidí.

Na RunTour v Ostravě se běhalo o pořadí i pro havířovské děti
Foto: cez.cz
Popisek: Pomáhej pohybem - Run Tour Ostrava

Profa Kids Havířov poskytuje od června letošního roku službu péče o dítě v dětské skupině s kapacitou 12 dětí. „Dětskou skupinu jsme otevřeli na základě chybějící alternativy k umístění dětí, které nebyly přijaty do jeslí či mateřských škol z důvodu jejich přeplnění. Do skupiny přijímáme i děti s různými vývojovými vadami, kterým byl pediatrem doporučen pobyt v kolektivu,“ sdělila ředitelka havířovské neziskové organizace Šárka Žluvová. Ke zdravému rozvoji dětí s vývojovými vadami je potřeba mít speciální vybavení, jež pracovníkům umožňuje poskytovat plnohodnotnou péči všem bez rozdílu. „Díky aktivním uživatelům aplikace Pomáhej pohybem můžeme nyní pořídit didaktické pomůcky, které jsou určeny k rozvoji podnětů v oblasti mentálního vývoje, hrubé motoriky a podpoře rozumového myšlení u dětí s mentálními poruchami a autismem,“ dodala Šárka Žluvová.

Zástupci organizace Profa Kids převzali vysportovaný šek na 50 tisíc korun na šesté zastávce běžeckého seriálu RunTour. Spolupráce Skupiny ČEZ a organizátorů RunTour se letos osvědčila již na závodech v Olomouci, Hradci Králové, Liberci a Brně. I v Ostravě přibyla do mobilní aplikace EPP velká dávka bodů. „Stejně jako ČEZ i nás velmi těší zájem účastníků seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour o pomoc dobré věci svým vlastním pohybem a kvalitní výkon, který zároveň pomůže na místě, kde je to potřeba. Díky pozitivním ohlasům se další projekty v EPP mohou těšit na podporů sportovců i v nadcházejícím závodě naší běžecké série,“ uvedl Richard Valoušek, PR manager seriálu RunTour.

Vybraným projektům lze prostřednictvím aplikace EPP Pomáhej pohybem pomáhat i dalšími druhy pohybu, například jízdou na kole, lyžováním nebo třeba zdánlivě obyčejnou chůzí. Aplikace funguje také jako klasický sporttracker, jenž zaznamenává a generuje statistiky osobních výkonů dle různých hledisek. Přehled všech ukončených i aktuálních projektů, ze kterých si uživatelé v rámci své sportovní podpory mohou vybírat, nabízí speciální microsite www.pomahejpohybem.cz i samotná aplikace ČEZ EPP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…