Na dopadení pytláka vypisují Lesy ČR odměnu dvě stě tisíc korun

22.11.2021 16:09 | Tisková zpráva

Dva dospělé jeleny, daňka a laň v říjnu zastřelili pytláci v oborách Bulhary a Klenice nedaleko Mikulova. Způsobili tak škodu ve stovkách tisíc korun. To je však jen poslední případ. Policie řeší v této oblasti řadu dalších. Proto vypisují Lesy ČR za informace, vedoucí k odhalení pachatele, odměnu ve výši 200 000 korun.

Na dopadení pytláka vypisují Lesy ČR odměnu dvě stě tisíc korun
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

„V minulosti lidé nelegálně lovili zvěř kvůli masu. V posledních letech jde ale jen o zabití zvířete, což vnímám jako zvrácenost, které je třeba čelit. Proto vyzýváme po dohodě s policií veřejnost, aby nám pomohla pytláka za slíbenou odměnu odhalit,“ řekl generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček.

Lesníci nalezli 26. října zastřeleného daňka a asi 200 metrů od něj jelena a laň. Po pěti dnech objevili dalšího usmrceného jelena. „Nechybělo paroží a kusy nebyly ani připravené na odcizení masa. Prostě je někdo zastřelil a nechal ležet. Oba jeleni byli mladí. Je to velká škoda, kterou penězi nevyvážíte,“ řekl Zdeněk Piskač z Lesů ČR, vedoucí mikulovského polesí.

Obdobný případ zastřeleného daňka se řešil v srpnu, nález zabité a na místě ponechané laně v první polovině roku. Ve stejné oblasti usmrtil pytlák v květnu 2019 velkého jelena, jakých je podle lesníků velmi málo. I tehdy šlo o ztrátu finanční, ale také chovatelskou.

Informace o možném pachateli můžete zaslat na e-mail: miloslav.skoupy@pcr.cz nebo je oznámit v pracovní dny od 7 do 15 hodin na tel. čísle: 974 632 539.

Více čtěte také na webu Policie ČR (Jihomoravský kraj) ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…