Nadace ČEZ: V Jihočeském kraji je další Oranžové hřiště. Tentokrát je určeno pro sportovce

16.07.2019 16:34

Přibližně 6 kilometrů severovýchodně od Českých Budějovic vzniklo za podpory Nadace ČEZ v centru obce Hůry nové multifunkční hřiště. Nahradilo již nevyhovující antukové hřiště, které zde bylo od 90. let. Nadace ČEZ na jeho výstavbu přispěla částkou 800 tisíc korun.

Nadace ČEZ: V Jihočeském kraji je další Oranžové hřiště. Tentokrát je určeno pro sportovce
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

V sobotu 13. července proběhlo v obci Hůry slavnostní otevření nově vybudovaného Oranžového hřiště, které vzniklo za podpory Nadace ČEZ. Sportovci z obce budou moci svého sportovního ducha probudit například při hře volejbalu, basketbalu nebo fotbalu. Areál bude otevřen denně až do večerních hodin. Jeho provoz bude zajišťovat obec. „Hřiště bude využíváno zejména dětmi, mládeží a mateřskou školou. Obec se snaží v posledních několika letech zaměřit na rozvíjení pohybových aktivit naší nejmladší generace,“ uvádí starosta obce Jiří Borovka.

Oranžové hřiště je již 72. realizované v Jihočeském kraji od roku 2003. „Náš grantový program Oranžové hřiště pomáhá městům a obcím napříč Českou republikou financovat výstavbu a rekonstrukce venkovních hřišť, a to již více než 15 let. Za dobu své existence rodina Oranžových hřišť dosáhla počtu více než pěti set. Nadace ČEZ vždy ráda podpoří projekt, který podporuje aktivní trávení volného času, a to nejen u dětí, ale i dospělých“, doplnila ředitelka nadace Michaela Ziková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…