Nejvyšší představitel cestovního ruchu Taleb Rifai přijal pozvání Karly Šlechtové do Prahy

03.08.2015 13:28

Generální tajemník Světové organizace cestovního ruchu (UNWTO) Taleb Rifai stráví spolu s ředitelkou Komise pro Evropu Isabelou Garaňou v České republice celkem tři dny. Jedná se o historicky první oficiální návštěvu nejvyššího představitele této organizace v České republice, kterou iniciovala ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Nejvyšší představitel cestovního ruchu Taleb Rifai přijal pozvání Karly Šlechtové do Prahy
Foto: MMR, mg
Popisek: Taleb Rifai a Karla Šlechtová

„Návštěva slouží k prohloubení spolupráce mezi Českou republikou a Světovou organizací cestovního ruchu. Byly dohodnuty konkrétní kroky spolupráce, které jsou součástí podepsaného Plánu spolupráce na nadcházející období 2015-2017, který jsme spolu vypracovali. Generální tajemník Taleb Rifai také zmínil, že je rád, že Česká republika momentálně předsedá Visegrádské skupině, která si v čele vyžaduje silného aktéra. Této důvěry si opravdu vážím,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Česká republika na základě schůzky a podepsaného Plánu spolupráce bude získávat know-how v oblasti cestovního ruchu, a to především formou analýz, studií a kompendií statistik cestovního ruchu. Byla dohodnuta také vzájemná účast na akcích a konferencích na odborná témata v oblasti cestovního ruchu, organizovaných Světovou organizací cestovního ruchu a Českou republikou.

„Během dnešního odpoledne došlo také  k podpisu Globálního etického kodexu cestovního ruchu asociacemi a univerzitou působící v cestovním ruchu. Dojde tak k navázání užší spolupráce mezi soukromým sektorem a UNWTO,“ dodala Karla Šlechtová.

Ministerstvo pro místní rozvoj je věcný a finanční gestor členství ve Světové organizaci cestovního ruchu (UNWTO). Základním posláním této organizace je podpora a rozvoj cestovního ruchu vzhledem k jeho přispění k ekonomickému rozvoji, mezinárodnímu porozumění, míru, blahobytu a všeobecnému respektování lidských práv a základních svobod. Současnou členskou základnu tvoří 156 členských států, 6 teritorií a více jak 400 přidružených členů reprezentujících soukromý sektor, vzdělávací instituce a sdružení cestovního ruchu. Česká republika na základě členství čerpá souhrnné informace z oblasti statistik cestovního ruchu, trendů cestovního ruchu, rozvoje produktů a marketingu a dalších oblastí cestovního ruchu od ostatních členských států. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…