Nová klimatizační jednotka LG pracuje i v chladnějších podmínkách díky optimalizaci výkonu

16.10.2012 18:17

Prestige Inverter V snižuje spotřebu energie, přináší důkladnější vytápění, šetří kapsu zákazníka a navíc je ekologicky šetrný.

Nová klimatizační jednotka LG pracuje i v chladnějších podmínkách díky optimalizaci výkonu
Foto: red
Popisek: Klimatizační jednotka LG Prestige Inverter V

Společnost LG představila na českém trhu klimatizační jednotku Prestige Inverter V. Klimatizace je navržena tak, aby fungovala optimálně i v chladnějším počasí, tedy aby měla větší účinnost a širší rozsah vytápění. LG Prestige Inverter V je skvělý pomocník k udržení optimální teploty a snížení účtů za energie.

Nová klimatizace překonává výkonem běžné jednotky a vyniká také úsporou energie a sníženými provozními náklady. Výsledkem je působivý produkt, který zaručí zákazníkům teplo, aniž by se museli starat o spotřebu. Ve srovnání s elektrickými přímotopy je navíc LG Prestige Inverter V schopen snížit celkovou spotřebu energie až o 80 procent. Z hlediska účinnosti má COP 5,6  (koeficient účinnosti, COP, vyjadřuje účinnost tepelného čerpadla). Tím Prestige Inverter V překonává běžné klimatizace, protože je schopen vyrobit na jednotku spotřebované energie více tepla: vyprodukuje stejné množství tepla jako čtyři běžné jednotky, zatímco spotřebuje jen pětinu energie. Prestige Inverter V dokáže udržet svou výkonnost i v případě, že venkovní teplota klesne až na -15 stupňů Celsia.

Aby se zlepšila efektivita vytápění, zaměřilo se LG u své poslední jednotky na vylepšení proudění vzduchu. Prestige Inverter V je proto vybaven nadrozměrnými větráky a horizontálními lištami, které umožňují lépe kontrolovat proudění vzduchu. Teplý vzduch díky tomu cirkuluje celou místností, která se tak rychleji a lépe vytápí.

Snížení spotřeby energie je prospěšné i pro životní prostředí. Tepelná čerpadla, obsažená v klimatizačních jednotkách, jsou podobně jako solární nebo větrná energie považována za obnovitelný zdroj energie a tak přispívají ke snižování emisí CO2. Právě díky tepelným čerpadlům klimatizační jednotky využívají jako zdroj energie vzduch. Studie International Energy Agency Heat Pump Centre (IEA HPC) tvrdí, že moderní klimatizace v současné době šetří 157 milionů tun CO2 ročně, což odpovídá zhruba 0,7 procenta globálních emisí CO2.

„Očekáváme, že o klimatizace LG Prestige Inverter bude velký zájem. Právě kvůli úspoře energie a šetrnosti vůči životnímu prostředí. Nová klimatizace dokáže vytopit prostor za mnohem kratší dobu. Během testů byl schopný Prestige Inverter V vytápět až 6,3 krát rychleji než předchozí modely,“ uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí LG.

Prestige Inverter V je také mimořádně šetrný ke zdraví. Nabízí čistší a zdravější vzduch díky využití pokročilých LG Plasmaster technologií a plástvovým filtrům pro ochranu proti bakteriím a virům.

Všechny tyto výhody navíc umocňuje fakt, že Prestige Inverter V je až překvapivě tichý. Nízká hladina hluku se drží kolem hranice 17 dB hlavně díky optimalizaci proudění vzduchu. Nový LG Prestige Inverter V je v Evropě, včetně České republiky a Slovenska, dostupný již nyní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…