PMS spoluorganizovala mezinárodní konferenci o nových technologiích v trestní justici

19.05.2017 16:41

PMS v třetím květnovém týdnu v Praze spoluorganizovala již třetí ročník mezinárodní konference Technologie v trestní justici, na které se setkali zástupci světových probačních a vězeňských služeb s technologickými experty, zástupci soukromého sektoru i akademiky.

PMS spoluorganizovala mezinárodní konferenci o nových technologiích v trestní justici
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

Cílem konferenci zaštítěné organizacemi EuroPris, ICPA a CEP bylo probrat technologické i bezpečnostní výzvy, kterým v současnosti čelí systémy trestní justice po celém světě, a najít vhodná technologická řešení.

Probační a vězeňské služby se nyní potýkají se stále se zvyšujícími požadavky na zajištění ochrany společnosti před kriminalitou, na druhé straně stále profesionalizují svou práci s odsouzenými, která by měla vést ke snížení recidivy a k reintegraci lidí s trestní minulostí zpátky do společnosti. Najít rovnováhu mezi těmito a dalšími požadavky vyžaduje podle expertů mimořádně citlivý a profesionální přístup a porozumění konkrétních potřeb jednotlivých servisů.

Ředitelka Probační a mediační služby Andrea Matoušková mezinárodnímu publiku představila práci Probační a mediační služby jak s klienty z řad odsouzených, tak s oběťmi. Uvedla, že česká PMS se nyní nachází ve zlomovém momentě, kdy stojí těsně před zavedením elektronického monitorovacího systému do trestní justice, a že výměna mezinárodních zkušeností k tématu „náramky“ v praxi je pro PMS mimořádně přínosná. Specialistka na mezinárodní vztahy z PMS Marcela Demková moderovala jeden z panelů ke vzdělávání a odbornému zacházení, ve kterém diskutovali jak odborníci z rezortu, tak zástupci zahraničních technologických firem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…