PRO Libertate: Ministr Rakušan se otočil zády k členům IZS, kteří chtějí řešit povinné očkování. Odmítá se s nimi sejít

17.01.2022 7:43 | Tisková zpráva

Ministr vnitra Vít Rakušan ignoruje požadavky části členů IZS, které zastupuje Odborová organizace Pro Libertate. Opakovaně se s odboráři odmítá sejít.

PRO Libertate: Ministr Rakušan se otočil zády k členům IZS, kteří chtějí řešit povinné očkování. Odmítá se s nimi sejít
Foto: prolibertate.cz
Popisek: Pro Libertate - logo

Odborová organizace Pro Libertate zastupuje velkou skupinu hasičů, policistů a dalších pracovníků Integrovaného záchranného systému, kteří ve čtvrtek 13. ledna protestovali proti povinnému očkování a diskriminaci na pracovišti před budovou Ministerstva vnitra. Cílem odborářské manifestace bylo získat od ministra Rakušana termín setkání, kde chtěli zástupci odborů představit právní i lékařské argumenty proti povinnému očkování a dohodnout kroky, jak ochránit IZS před destabilizací. Ministr vnitra se odmítá s odboráři sejít, jako důvod uvádí, že odborová organizace dosud neprokázala svůj vznik.

„Ministerstvo nám nesdělilo, jaká informace mu chybí. Domnívám se, že by chtěli, abychom prokázali, že máme u jednoho zaměstnavatele alespoň tři členy, a to jmenovitě. Nic takového ale podmínkou vzniku odborové organizace není. A na nic takového navíc nemá Ministerstvo vnitra právo. Jako právník jsem přesvědčen, že jsme na manifestaci prokázali, kolik lidí podřízených rezortu MV za námi stojí. Jsem přesvědčen, že i když to není naší povinností, svou legitimitu jsme prokázali zcela v souladu s právem,“ říká Tomáš Nielsen, předseda Odborové organizace Pro Libertate a dodává: „Vše ostatní vnímám jen jako obstrukce pana ministra, který se prostě bojí s námi sejít, ignoruje požadavky lidí, kteří už dva roky nepřetržitě bojují proti covidu a chrání naše zdraví a životy. A teď, místo slov díků a uznání, dostali nůž na krk. Když se nenaočkuješ, vyhodíme tě.“

Odbory zveřejnily video, v němž celou kauzu podrobněji popisují. Když je ministr Rakušan odmítá vyslechnout, obrátily se s žádostí o setkání na předsedu vlády Petra Fialu, přímého nadřízeného ministra vnitra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…