Palata získala díky České spořitelně auto bez bariér

04.08.2012 18:32

Speciálně upravené auto s vysouvacím sedadlem získali díky České spořitelně klienti Domova Palata. Česká spořitelna tak pohotově reagovala na žádost o poskytnutí daru, který by návštěvníkům se sníženou pohyblivostí či na vozíčku umožnil výjezd mimo areál Domova.

Palata získala díky České spořitelně auto bez bariér
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bankomat

„Naši klienti si tohoto daru velmi cení, neboť se díky němu cítí mnohem bezpečněji a pohodlněji například při cestách k lékaři nebo na úřady. Auto navíc výrazně usnadnilo práci našim asistentům pomáhajícím při nastupování,“ řekl Jiří Procházka, ředitel Palaty.

Historie Palaty je od jejího otevření 25. listopadu 1893 svázána s právními předchůdci České spořitelny. Tehdejší Spořitelna Česká v Praze Domovu pro zrakově postižené věnovala finance nutné na zakoupení nemovitosti i zřízení ústavu a o financování provozu Palaty se starala s krátkými přestávkami až do roku 1945. Po roce 1989 byla spolupráce obnovena. V polovině devadesátých let věnovala Česká spořitelna Palatě první auto pro pohodlnější převoz klientů. Tento automobil však po šestnácti letech provozu dosluhoval, a zástupci Domova se proto obrátili na svého dlouhodobého partnera s žádostí o nový vůz.

V současné době Česká spořitelna Palatu dlouhodobě podporuje zejména prostřednictvím Nadace České spořitelny, která v loňském roce darovala všem zrakově postiženým klientům zvukové hodinky a speciální počítač s Braillovým písmem a zvukovou navigací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…