Pivovar Dudák slaví deset let od uvaření první várky piva Otavský zlatý

13.08.2020 22:11

Oslava 10. výročí od uvaření první várky piva Otavský zlatý se odehraje tuto sobotu 15. 8. 2020. Ředitel pivovaru Dušan Krankus zhruba v 10:30 hodin vypije půllitr "Otaváka" s pořadovým číslem 8 000 000.

Pivovar Dudák slaví deset let od uvaření první várky piva Otavský zlatý
Foto: Pivovar Dudák
Popisek: Pivovar Dudák, logo

Přesně tolik piv této značky jich strakonický pivovar za deset let uvařil a prodal. Hlavními hvězdami programu budou strakoničtí sportovci, kteří připravili pro děti lákavý program, a také odchovanec strakonického hokeje Alexander Salák, ten se bude návštěvníkům podepisovat na speciálně vyrobené kartičky. Svou účast definitivně potvrdil teprve včera.

Od 9 do 12 hodin bude na pivovarském Podskalí připraven zábavný program. U jezu pod pivovarem startuje první ročník Otavského zlatého půlmaratonu, který organizuje Klub českých turistů. Ten bude končit v Písku a spolupořadatelem akce je také Město Písek. Před restaurací Zavadilka pak budou na děti čekat lákavé atrakce, jako je například malování na obličej a různé soutěže, které organizuje Městský úřad Strakonice.

O hlavní část programu se postarají představitelé největších strakonických sportovních klubů, kteří si tu budou s příchozími hrát a sportovat. Děti tak mohou vyzkoušet basketbal, florbal, házenou, fotbal, lední hokej, případně vodní pólo přímo v Otavě. "Věříme, že přijde hodně dětí a pro některý ze sportů se nadchnou. Strávit dětství na hřišti, zimním stadionu, tělocvičně nebo v bazénu je to nejlepší, co může rodiče potkat," uvádí ředitel pivovaru Dušan Krankus.

Příchozím se bude podepisovat hokejový gólman Alexander Salák, který má bohaté reprezentační zkušenosti. Hrál hokej na té nejvyšší úrovni v několika evropských soutěžích nebo na olympiádě v Soči. Pivovar pro něj pro tuto příležitost vyrobil podpisové kartičky. Stejně tak se budou podepisovat i ti sportovci, které známe ze Strakonic - například házenkáři Martin Mošovský a Adam Nejdl. Příjemnou atmosféru podbarví oblíbený strakonický DJ František Mareš, který zde bude hrát bude celé dopoledne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…