Pod komíny dětmarovické elektrárny se vyšlapalo přes sto tisíc korun pro seniory a děti

04.06.2017 8:35

Senioři z Bohumína se díky mobilním zvedacím zařízením dostanou z lůžek do pojízdných křesel, ve kterých mohou opustit svůj pokoj, a kluci a holky z Orlové budou mít ve svém Domě dětí a mládeže nový gymnastický koberec, florbalky, chovný pár vodního dráčka i vybavení terária. To vše díky energii, kterou vložili návštěvníci dne otevřených dveří Elektrárny Dětmarovice, největší černouhelné elektrárny Skupiny ČEZ v Česku, do šlapání na Oranžových kolech.

Pod komíny dětmarovické elektrárny se vyšlapalo přes sto tisíc korun pro seniory a děti
Foto: ČEZ
Popisek: Pod komíny dětmarovické elektrárny se vyšlapalo přes sto tisíc korun pro seniory a děti

Na den otevřených dveří v sobotu přišla více než tisícovka lidí. Turnikety elektrárny prošlo na prohlídku 431 návštěvníků, další si užili show Smokemana, který při pokusech doprovázených ohlušujícími výbuchy předvedl, jak vzniká energie a jak ji efektivně využívat při vytápění. Jeho vystoupení souviselo také s desátými narozeninami společnosti ČEZ Teplárenská, která pro děti i jejich rodiče připravila energetický sedmiboj.

Jedním z vrcholů akce bylo šlapání na cyklistických trenažérech, které proměnily energii dobrovolníků na finance. Dům dětí a mládeže v Orlové díky tomu získá 51.654 korun na vybavení pro své kroužky, domov seniorů provozovaný Centrem sociálních služeb Bohumín nakoupí za 52.150 korun pro své klienty mobilní zvedací zařízení.

„Je to pro nás ten nejkrásnější dárek k Mezinárodnímu dni dětí. Snažíme se vytvořit co nejlepší podmínky pro děti, které prožívají svůj volný čas v našich kroužcích, ať už jde o tanečnice, sportovce, přírodovědce nebo výtvarníky. Když jim nabídneme zajímavý program, nebudou se bez cíle toulat po sídlišti,“ shrnula své dojmy navýsost spokojená ředitelka DDM Orlová Jana Šertlerová.

Nadšení zavládlo také v bohumínském domově pro seniory. „Velkou část našich klientů tvoří takzvaní „ležáci“. Díky financím do Nadace ČEZ můžeme nakoupit speciální zvedací zařízení, která jim umožní přesun na pojízdných křesel, aby mohli navštívit své sousedy nebo se zapojit do společných programů,“ vysvětlila vedoucí domova Katrin Mitopulu.

Elektrárna Dětmarovice je největší klasickou elektrárnou na území Moravskoslezského kraje i v rámci celé Moravy a zároveň největší černouhelnou v Česku. Ročně dokáže vyrobit okolo 2 500 000 MWh elektrické energie (což je spotřeba více než 700 000 domácností) a přes 800 000 GJ tepla. Teplem elektrárna zásobuje města Bohumín a Orlová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…