Policie ČR: Návrh na obžalobu v souvislosti s veřejnou zakázkou

15.02.2022 18:47 | Tisková zpráva

Národní centrála proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) navrhla státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze podat obžalobu na tři fyzické a jednu právnickou osobu pro spáchání trestných činů „zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a při veřejné dražbě“ a „přijetí úplatku“.

Policie ČR: Návrh na obžalobu v souvislosti s veřejnou zakázkou
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Podle závěrů vyšetřování mělo v období roku 2016 dojít ke spáchání těchto trestných činů v souvislosti se zadávacím řízením k veřejné zakázce "Údržba strategických dopravních detektorů řezových a klimatických vozovkových detektorů na území hl. města Prahy" s předpokládanou hodnotou zakázky ve výši 20 milionů Kč bez DPH, zadavatele Technické správy komunikací hlavního města Prahy, příspěvková organizace hlavního města Prahy, v úmyslu opatřit neoprávněný prospěch preferovanému dodavateli.

V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným fyzickým osobám dle konkrétní právní kvalifikace trest odnětí svobody v rozmezí od 2 do 8 let.

Trestní stíhání fyzických osob probíhá na svobodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…