Policie ČR: Samopaly, tlumiče, střílející tužka

30.05.2020 18:14

Policisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) obvinili v květnu 2020 tři muže a jednu ženu z jižní Moravy ze spáchání trestného činu nedovoleného ozbrojování.

Policie ČR: Samopaly, tlumiče, střílející tužka
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Trojice mužů podle dosud zjištěných informací upravovala původně znehodnocené zbraně do střelby schopného stavu, a také měla vyrábět zakázané doplňky jako například tlumiče hluku výstřelu, či tzv. „zákeřné zbraně“, které mají vzhled předmětů denní potřeby (v tomto případě se jednalo o střílející tužku). Takto vyrobené nebo upravené zbraně a doplňky zbraní měly být podle našich závěrů určeny pro černý trh. Na uvedené činnosti se z počátku měla podílet i obviněná žena.

V rámci případu s krycím názvem TEMPL se detektivům NCOZ podařilo tuto trestnou činnost zadokumentovat na samém jejím počátku. Při prováděných úkonech kriminalisté zajistili 1 ks střílející tužky, 2 ks pušky ráže 22 LR, 3 ks samopalu Sa 58, 4 ks tlumiče hluku výstřelu, několik náhradních hlavní a přes 500 ks příslušného střeliva.

Vzhledem k předchozí trestní minulosti jedné z prověřovaných osob a charakteru trestné činnosti byl zákrok proveden v součinnosti se zásahovou jednotkou Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje.

Případ dozoruje Městské státní zastupitelství v Brně. Všechny 4 osoby jsou stíhány na svobodě. V případě pravomocného rozsudku hrozí trojici mužů trest odnětí svobody až na 5 let a obviněné ženě hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…