Poslední hromadné sliby mají za sebou státní úředníci ministerstva obrany

04.11.2015 13:58

V Domě armády Praha v Dejvicích složilo tento týden slavnostním způsobem předepsaný slib státního úředníka 197 osob.

Poslední hromadné sliby mají za sebou státní úředníci ministerstva obrany
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

V resortu obrany byli posledními, kteří před státním tajemníkem Ministerstva obrany Petrem Vančurou hromadně skládali slib. Popřát jim dnes přišel také náměstek ministra vnitra Josef Postránecký, který zodpovídá za státní službu.

„Byť složení slibu státního úřadníka není pro mne ničím novým, vnímám jej jako zcela výjimečný okamžik. (...) Chtěl bych vám především poblahopřát ke složení služebního slibu a popřát vám ve státní službě hodně úspěchů i pevné nervy. Věřím, že nechápete tento dnešní okamžik pouze jako formální zadostiučinění v procesu zařazení do státní služby, ale i jako výraz osobní zodpovědnosti, kterou jste v tom slibu vyjádřili vůči České republice a občanům naší vlasti. Vedle skvělé organizace vnímám, že resort obrany už není, alespoň z pohledu státní služby, doménou mužů a jsem rád, že podíl žen na ministerstvu obrany je velmi vysoký a i to dává záruky dobrého výkonu ve službě směrem do budoucna,“ uvedl Josef Postránecký.

Po splnění všech náležitostí spojených se slibem státního úředníka stvrdili všichni nově jmenovaní zaměstnanci slib svým podpisem. „Další zaměstnanci ministerstva obrany, na které se vztahuje povinnost složit slib státního úředníka, tak budou činit už v komornějším prostředí, a to přímo před státním tajemníkem nebo osobou, kterou on tímto pověří. To se týká nejen dalších nových zaměstnanců, ale i těch, kteří se dnešního slavnostního aktu nemohli zúčastnit,“ vysvětlila ředitelka kanceláře státního tajemníka MO Jaroslava Přibylová.

Kongresový sál Domu armády Praha - před zahájením slavnostního složení slibu státního úředníka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne