Povodí Moravy: Úpravy koryt se letos dočká několik obcí

17.01.2017 7:33

Pomístní oprava opevnění břehů, odstranění překážek z toku a odstranění nánosů z koryta – to jsou nejčastější aktivity, které v rámci údržby toků Povodí Moravy, s.p. provádí. Podnik tyto práce aktuálně zahájil v Újezdu u Tišnova, následovat bude úsek toku v Moravských Budějovicích a v blízkých Hornicích a Kojaticích, dále v okolí Moravské Třebové, v Lukách nad Jihlavou nebo v Radešínské Svratce.

Povodí Moravy: Úpravy koryt se letos dočká několik obcí
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Minulý týden začala úprava toku v Újezdě u Tišnova, která kromě opravy dlažeb a těžby nánosů počítá také s opravou poškozeného stupně. Práce potrvají čtyři měsíce a ukončí je tzv. ozelenění stavby, kdy budou podél toku vysázeny nové dřeviny.

V první polovině roku Povodí Moravy, s.p. opraví nátrže břehů Kojatického potoka v Hornicích a Kojaticích, odstraní překážky a opraví břehové opevnění toku Rokytka v Moravských Budějovicích, z Kozlovského potoka v Lukách nad Jihlavou odtěží téměř 500 m3 sedimentu a doplní odplavenou uvolněnou dlažbu dna toku. Současně dokončí opravu jezu Plaveč na toku Jevišovka a v okolí Moravské Třebové provede odstranění nánosů a opravu opevnění břehů Udánského potoka a Třebůvky.

V době vegetačního klidu, tedy do 31. března 2017, budou dokončeny také břehové probírky porostů např. v Dluhonicích, Hodolanech a podél toku Desné, při kterých státní podnik odstraní poškozené, havarijní, zdravotně nevyhovující a především nepůvodní dřeviny (akát a javor jasanolistý).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…