Pražský dopravní podnik kvůli bezdůvodnému obohacení požaduje téměř čtyřicet milionů po společnosti euroAWK

26.05.2017 19:50

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) zažaloval společnost euroAWK, která po zániku smluvního vztahu nevyklidila reklamní plochy v pražském metru. Společnost euroAWK přes opakované výzvy totiž odmítla nárok DPP zaplatit. V dubnu DPP podal žalobu také proti společnosti RENCAR na vydání bezdůvodného obohacení, které RENCAR získal za užívání reklamních ploch na jeho majetku podle neplatné smlouvy.

Pražský dopravní podnik kvůli bezdůvodnému obohacení požaduje téměř čtyřicet milionů po společnosti euroAWK
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

„Vyřešení sporů týkajících se umisťování reklamy na majetku DPP je jedním ze stěžejních letošních úkolů pro vedení společnosti,“ říká Martin Gillar, generální ředitel a předseda představenstva DPP s tím, že nové vedení Dopravního podniku musí napravovat vážné chyby předchůdců. „Provedení transparentního řízení a výběr nového provozovatele reklamy považujeme za nezbytné kroky.  V současné době euroAWK ani RENCAR nemají platnou smlouvu, na základě níž by byly oprávněny využívat majetek DPP k reklamním účelům. Uplatnění nároků Dopravního podniku vůči euroAWK a RENCAR je tak logickým vyústěním vlekoucích se sporů,“ dodává Martin Gillar.

„Po společnosti euroAWK se DPP domáhá nároků, které mu vznikly v souvislosti s neoprávněným užíváním jeho majetku k reklamním účelům za roky 2013 a 2014,“ říká Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a komunikace DPP.

Dopravní podnik už v roce 2014 podal proti euroAWK žalobu, v níž se domáhá vyklizení reklamy z prostor pražského metra. Smlouva s euroAWK byla sjednána do dubna 2013 a Dopravní podnik neměl kvůli nevýhodnosti jakýkoliv zájem na jejím prodloužení. Společnost euroAWK svá reklamní zařízení však nikdy neodstranila.

Vedení DPP se tak s péčí řádného hospodáře snaží hájit oprávněné zájmy a transparentně vybrat provozovatele reklamy na majetku Dopravního podniku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…