Přijďte si pohrát a zasoutěžit s „retrostavebnicemi“ do Nové budovy Národního muzea

26.07.2016 16:58

Národní muzeum připravilo pro rodiny s dětmi na sobotu 30. července 2016 doprovodný program k právě probíhající výstavě Retro v Nové budově Národního muzea. Tentokrát je pro návštěvníky přichystán den plný stavění a skládání z dílků stavebnic, řešení hlavolamů a soutěžení o ceny.

Přijďte si pohrát a zasoutěžit s „retrostavebnicemi“ do Nové budovy Národního muzea
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Retroden se stavebnicí je otevřený všem, kteří si chtějí připomenout hry svého dětství a seznámit s nimi i svoje děti či vnoučata.

Každý si někdy hrál se stavebnicí, ať s jednoduchými dřevěnými kostkami nebo složitými mechanickými stavebnicemi. Stavebnice vždy skvěle zabaví a na výstavě Retro v Nové budově Národního muzea lze zjistit, že to platilo již od počátku minulého století. Z této doby dokonce pocházejí některé stavebnice, se kterými si dodnes hrají děti a někdy i dospělí. Retroden se stavebnicí vybídne návštěvníky k zapojení fantazie při tvorbě z dílků stavebnic MERKUR, SEVA, ALFA, ROTO či k řešení hlavolamů firmy TOFA. Připraveny jsou malé soutěže pro jednotlivce i celodenní soutěž pro rodiny o originální stavbu. Soutěžit se bude o ceny od firem Igráček, Vista či Kovap.

Program:

(11.00–17.00 hod.)

Celodenní soutěž o nejkreativnější výtvor

Čtyři druhy „retrostavebnic“ nabízí nekonečně mnoho možností k tvorbě, které jsou omezené snad jen fantazií stavitele. Zúčastněte se celodenní soutěže pro celou rodinu o ceny v kategorii o nejzajímavější výtvor ze stavebnic MERKUR, SEVA, ALFA nebo ROTO.

Lámejte si hlavy s hlavolamy

Kdo odhalí nejrychleji tajemství hlavolamu a dostane se na stupně vítězů? Pojďte si vyzkoušet své dovednosti s hlavolamy od firmy TOFA.

Postav, vyrob, slož…

Postavte nejvyšší věž z dřevěných kostek nebo stavebnice SEVA, objevujte fyzikální zákony pomocí stavebnice Merkur, složte nejzajímavější zvíře ze stavebnice ALFA nebo dopravní prostředek ze stavebnice ROTO. Nenechte si ujít zábavu pro malé i velké.

Akce se koná v sobotu 30. července 2016 od 11.00 do 17.00 hod. v Nové budově Národního muzea (Vinohradská 1, 110 00 Praha 1). Vstupné je v ceně běžné vstupenky do muzea. Více informací najdete na www.nm.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…