Příprava občanů k obraně státu... i ve Zlínském kraji

07.11.2015 16:12

Návštěvou dvou základních škol ve Zlínském kraji ve dnech 3. a 4. listopadu pokračoval program POKOS (Příprava občanů k obraně státu).

Příprava občanů k obraně státu... i ve Zlínském kraji
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Akce se konala ve spolupráci se zástupci Ministerstva obrany a vojáky 7. mechanizované brigády na Základní škole Křiby ve Zlíně a na Základní škole UNESCO v Uherském Hradišti. Sem také zavítal náčelník štábu 7. mechanizované brigády plukovník Ctirad Gazda, který společně s vojáky odpovídal na dotazy žáků během přednášek o Armádě České republiky a o zahraničních misích.

V Uherském Hradišti program zahájila státní hymna. Poté následovaly krátké proslovy, kde promluvil také poslanec Antonín Seďa. Následovala část, ve které se děti dozvěděly základní informace o 7. mechanizované brigádě.

Jedním z nejvíce atraktivní témat pro posluchače byly jednoznačně zážitky vojáků ze zahraničních operací. Děti se dozvěděly nejen proč a za jakým účelem se tyto operace konají, ale také zajímavosti o tamním obyvatelstvu, klimatických podmínkách, o tom, s jakými zvířaty se mohou vojáci na zahraničních misích setkat nebo detaily o zázemí na základnách v Afghánistánu nebo africkém Mali. Nejvíce dotazů žáků směřovalo na výstroj a výzbroj vojáka, kterou si posléze mohli sami vyzkoušet a osahat.

Žáci měli možnost vyzkoušet si masáž srdce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

20:48 Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

Na vysokých školách v Česku se v roce 2023 vzdělávalo 308,6 tisíc studentů, z nichž téměř pětinu tvo…