Ředitelství silnic a dálnic: Dostavba dálnice D7 letos opět pokročí

14.03.2020 19:33

V sídle lounského městského úřadu se uskutečnilo další z pravidelných setkání starostů, zastupitelů a zástupců dalších institucí dotčených výstavbou dálnice D7 se zástupci ŘSD ČR.

Ředitelství silnic a dálnic: Dostavba dálnice D7 letos opět pokročí
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Dostavba dálnice D7 od Slaného k provozovanému úseku u Postoloprt je jednou z hlavních priorit Ředitelství silnic a dálnic. „Mohu všechny přítomné ujistit, že finančně máme dostavbu chybějících úseků zajištěnou. V tomto roce máme prostředky jak na přípravu, tak na realizaci,“ uvedl na úvod setkání generální ředitel ŘSD ČR Radek Mátl. Vzhledem k agendě, která je s přípravou dálničních úseků spojená, a vzhledem k tomu, že část od Slaného až k Panenskému Týnci spadá do Středočeského kraje, informoval generální ředitel také o tom, že se ŘSD ČR rozhodlo posílit tým přípravy dálnice o pracovníky Závodu Praha, kteří mají s přípravou dálnic největší zkušenosti.

Zástupci chomutovské Správy ŘSD následně podrobně popsali stav přípravy všech chybějících částí dálnice D7. „V letošním roce zahájíme zkapacitnění obchvatu Loun, kde jsme těsně před uzavřením smlouvy se zhotovitelem. A pevně doufám, že se nám v závěru roku podaří zahájit také zkapacitnění obchvatu Chlumčan, kde v brzké době vyhlásíme výběrové řízení na zhotovitele,“ přiblížil přípravu dvou úseků vedoucí úseku výstavby Správy Chomutov Marek Sotona. Podle něj by měly následovat tři úseky okolo Slaného po hranice Středočeského a Ústeckého kraje a jako poslední bude realizováno zkapacitnění obchvatu Postoloprt, kde bylo nutné najít řešení v souvislosti se záplavovým územím Chomutovky a hladinou stoleté vody. Harmonogram počítá s kompletním dokončením dálnice D7 v roce 2027. Na konci příštího roku bude uvedeno do provozu zkapacitnění obchvatu Panenského Týnce. Stav realizace a letošní dopravní omezení v souvislosti s realizací stavby podrobně popsal dopravní inženýr Václav Marvan.

Ředitel chomutovské Správy ŘSD Martin Vidimský zastupitele obcí přiléhajících k silnici I/7 také informoval o plánovaných opravách v Ústeckém kraji a na silnici I/7. Stěžejní bude rozsáhlá oprava mostu u Kutrovic, kterou vzhledem ke stavu konstrukce již nelze odkládat.

Přítomné starosty a zastupitele obcí v závěrečných dotazech nejvíce zajímaly termíny realizace jednotlivých úseků a možnosti jejich zkrácení. Snaha dokončit dálnici je pro všechny obce prvořadá, proto nabízejí pomoc například v otázkách majetkoprávního vypořádání.

O dalším postupu přípravy a realizace dálnice D7 bude ŘSD ČR informovat v průběhu května letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…