Registrace 20. ročníku Juniorského maratonu otevřeny

05.11.2015 10:31

Úterní půlnoc byla okamžikem spuštění registrace na jubilejní 20. ročník Juniorského maratonu. Jeho semifinálová kola se uskuteční v dubnu příštího roku po celé České republice.

Registrace 20. ročníku Juniorského maratonu otevřeny
Foto: RunCzech
Popisek: Juniorský maraton

Členové vítězných školních štafet dostanou příležitost běžet maratonskou trať přímo po boku nejlepších světových atletů v neděli 8. května v rámci Volkswagen Maratonu Praha. Neziskový projekt pořadatelů RunCzech běžecké ligy má ambiciózní cíl - rozběhat mladé lidi, případně z nich vychovat vytrvalce. Ale především jim dát možnost zažít atmosféru prestižního maratonského závodu.

Juniorský maraton je největší běžecká akce pro studenty středních škol v České republice. V příštím roce se koná jubilejní dvacátý ročník. Závody mají široký společenský přesah, záštitu nad nimi tradičně převzali hejtmani všech zúčastněných krajů i primátoři semifinálových měst a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvo zdravotnictví, Zastoupení Evropské komise v České republice a Český atletický svaz.

Středoškolské běžecké klání provází atmosféra špičkového běžeckého závodu, kde každý účastník obdrží tričko a startovní číslo, zajištěný má i pitný režim a občerstvení. Účastníci se mohou těšit na nezapomenutelný sportovní den a kromě skvělých zážitků si odnesou i dárky od partnerů. Juniorský maraton ocení nejenom studenti, zúčastnit se mohou i učitelé, kteří mohou podpořit svůj tým, a třeba i sestavit vlastní učitelskou štafetu.

„Každým rokem se snažíme zlepšovat naši organizaci i kvalitu závodů. Proto jsme připravili několik novinek pro rok 2016, kdy očekáváme, že se zúčastní až 250 týmů ze všech koutů České republiky. Jednou z novinek je zavedení profesionální čipové časomíry vedle celorepublikového finále také do krajských semifinálových kol. Díky tomu můžeme ocenit individuální výkony běžců a běžkyní,“ uvádí hlavní koordinátor projektu Tomáš Mirovský.

Registrace na Juniorský maraton je zdarma, zástupci jednotlivých škol se mohou hlásit prostřednictvím odkazu www.runczech.com/jmc, kde najdou veškeré potřebné informace o tomto projektu.

„Zastoupení Evropské komise v ČR podporuje Juniorský maraton, protože aktivní sportovní život prospívá zdraví a kvalitě života. Taktéž má nezanedbatelný ekonomický přínos včetně nižších nákladů na zdravotní péči. Přináší také příběhy, které mohou podpořit boj proti problémům mladé generace, jako je nedostatek pohybu a obezita, budování pozitivních sociálních vazeb a aktivní trávení volného času. Nepřímo tak může působit proti užívaní alkoholu nebo drog,“ dodává Jan Michal, vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR.

20 let Juniorského maratonu v číslech:

• 2324 týmů
• 247 semifinálových a finálových běžeckých akcí
• 3486 zúčastněných učitelů
• 23 200 studentů běželo v semifinálových kolech
• 97 440 naběhaných kilometrů
• 115 880 zapojených studentů
• 13 zahraničních týmů
• 215 rekordní počet týmů v roce 2015

Termíny krajských semifinále 2016:

5.4. Hradec Králové
6.4. České Budějovice
7.4. Karlovy Vary
11.4. Brno
12.4. Zlín
13.4. Olomouc
14.4. Ostrava
18.4. Ústí nad Labem
19.4. Pardubice
21.4. Středočeský kraj + Praha
25.4. Jihlava
26.4. Liberec
27.4. Plzeň

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…