SAP: Český Startup zastínil světovou vývojářskou elitu

03.06.2013 12:24

Díky SAP Startup Focus programu mají šanci uspět i další firmy – pokud vyvíjí pro Big Data nebo analytická řešení, není nic snazšího než se představit na SAP Startup Foru.

SAP: Český Startup zastínil světovou vývojářskou elitu
Foto: Archiv
Popisek: SAP

Na konferenci SAPPHIRE v americkém Orlandu byly vyhlášeny výsledky SAP HANA Startup Challenge, soutěže určené začínajícím firmám vyvíjejícím softwarová řešení na bázi SAP HANA. Do finále se probojovalo 15 z celkem 431 společností z celého světa, které jsou součástí SAP Startup Focus programu. Jedno ze tří udělovaných ocenění, konkrétně v kategorii „Most Social Impact“ získala česká společnost Semantic Visions. Tato kategorie ocenila řešení, která mají největší přínos pro co největší počet lidí a Semantic Visions ho získala za technologii schopnou predikovat vývoj na světových finančních trzích s využitím analýzy informací dostupných na internetu a jejich porozumění.

Startup Focus Program spustila společnost SAP v loňském roce při příležitosti 40 let svého působení na trhu s cílem inspirovat a motivovat mladé začínající firmy. K dnešnímu dni v něm působí již více než 450 společností po celém světě a z toho zatím dvě z České republiky. V rámci tohoto programu pomáhá SAP startupům vyvíjet nové aplikace postavené na in-memory platformě SAP HANA a s jejich uplatněním na trhu. Účastníci programu tak mohou získat například zdarma konzultace se specialisty SAP v průběhu celého životního cyklu řešení od návrhu až po prodej, marketingovou podporu a jednoletou vývojářskou licenci pro SAP HANA. Mohou také využít celodenní vzdělávací akce zaměřené právě na SAP HANA nebo na SAP Mobile platform, případně na cloudové a databázové trendy a technologie. Jde tedy o inovace, které mají velký potenciál a pomohou startupům k úspěšnému prosazení se a působení na trhu. Účast v programu dává firmám šanci mimo jiné prezentovat své produkty na konferencích SAP. A s uvedením těchto řešení, jejich zviditelněním a prodejem SAP firmám zároveň pomůže. SAP může také úspěšným účastníkům programu pomoci najít strategického investora pro další rozvoj jejich podnikání. Pro firmy je totiž připraven SAP HANA venture kapitálový fond, který byl před dvěma týdny navýšen ze 155 mil USD na 405 mil USD.

Startup Focus Program je určený hlavně pro firmy vyvíjející produkty z oblasti big data a analytických řešení. Společnost SAP jim pomůže jejich nápady a vize realizovat na platformě SAP HANA a posunout je tak o další stupeň výše. Zajímavým faktem programu je skutečnost, že SAP si za podporu nenárokuje žádný podíl ve firmě, i to může být pro firmy jedním z důvodů, proč do SAP Startup Focus Programu vstoupit.

Pro účast v Startup Focus Programu se stačí registrovat na SAP Startup Focus Portalu nebo se zúčastnit některé z konferencí SAP Startup Forum. V České republice se uskuteční dvě. První z nich 9. července v Praze a druhá pak 11. července v Brně. Prezentovat na nich bude i vítězná Semantic Visions. Je to příležitost pro startupy a vývojáře představit své produkty z oblasti analytických řešení a big data odborné veřejnosti i potenciálním investorům a načerpat nové znalosti nebo získat cenné kontakty. Vždy následující den po konferenci se v pražském, respektive brněnském, sídle SAP koná HANA bootcamp pro vývojáře, kde se budou moci o SAP HANA dozvědět vše jak z teoretické, tak i praktické stránky.

„Stejně jako uspěla v konkurenci společností ze Silicon Valley společnost Semantic Vision, mohou díky programu pro startupy uspět i další české firmy. A to nejen v soutěži, ale i na trhu. SAP HANA je platforma, která jim dává možnost vytvářet řešení s vysokým stupněm inovace a přidanou hodnotou. A už to je samo o sobě dobrým základem. Když k tomu přidáme podporu společnosti SAP a tradiční kvality nadaných českých vývojářů, tak vidím v České republice z tohoto pohledu vysoký potenciál, ze kterého mohou v konečném důsledku těžit nejen startupy, ale i jejich zákazníci na českém i globálním trhu,“ řekla Barbora Calaba, SAP Global Marketing Manager pro Startup Focus Program.

Společnost Semantic Visions, která se svým řešením postaveným na SAP HANA zaznamenala obrovský úspěch v SAP HANA Startup Challenge je světovým lídrem v oblasti automatického porozumění textu a analýzy emočního náboje. Provozuje největší zpravodajský systém na světě zaměřený na analytické zpracování informací z volně dostupných zdrojů uveřejňovaných na internetu (zpracovává cca 90 % světového obsahu), a to v 11 různých jazycích, včetně češtiny. Dokáže zpracovávat informace ze 160 000 různých zdrojů (zpravodajských serverů nebo blogů) a denně analyzuje přes 800 000 článků. To vše také díky schopnostem platformy SAP HANA pro zpracování Big Data.

„Naše řešení dokáže využít kolektivní inteligenci, kterou v sobě data na internetu skrývají. Například při nedávných prezidentských volbách jsme díky analýze sentimentu na sociálních sítích byli jako jediní schopni přesně předpovědět kandidáty, kteří nakonec postoupili do finále,“ potvrdil jedinečnost této technologie František Vrabel, CEO společnosti Semantic Visions.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…