SYNOT: Lyžařský svah ve Zlíně se rozjede ještě letos!

23.09.2020 14:51

Lyžaři si ve Zlíně přijdou na své již v nadcházející zimní sezóně. Skupina SYNOT, která je novým majitelem lyžařského svahu ve Zlíně, jej totiž zprovozní ještě v letošním roce. Po letech majetkoprávních sporů a chátrání opuštěného areálu tak přichází zásadní změna. S novým majitelem svah již brzy opět „ožije“.

SYNOT: Lyžařský svah ve Zlíně se rozjede ještě letos!
Foto: SYNOT
Popisek: Lyžování ve Zlíně - ilustrační foto

„Již dříve jsem slíbil, že uděláme maximum k tomu, aby se vleky rozjely již v nadcházející zimní sezóně. A co jsem slíbil, to dodržím. Plánujeme sice postupnou modernizaci celého areálu, ale prioritou pro nás nyní je především jeho opětovné zprovoznění. Areál musí znovu sloužit svému účelu, a to co nejrychleji. Není důvod k tomu, aby zájemci o lyžování a snowboarding z řad dětí i dospělých čekali další rok,“ řekl senátor Ivo Valenta, majitel skupiny SYNOT, která je investorem celé akce.

Areál bude disponovat novou technikou pro zasněžování. Pořízena jsou tak nová sněžná děla i chrliče. Nainstalován zde bude zcela nový odbavovací systém, dva nové dětské pásy pro začínající lyžaře a také osvětlení, nově v LED technologii tak, aby zde bylo komfortní také večerní lyžování.

Lyžařům je tak, jako dosud k dispozici sjezdovka o délce cca 300 m a vlek – tzv. poma. Nechybí samozřejmě ani malá sjezdovka pro děti. Jak skupina SYNOT avizovala již dříve, areál nebude sloužit jen veřejnosti.

„Chceme, aby byla sjezdovka dostupná všem a zázemí zde našli nejen zájemci z řad veřejnosti, ale především školy od mateřských až po univerzitní či sportovní kluby a oddíly, a to jak místní, které bojují s nedostatkem prostor pro sportovní a volnočasové aktivity, tak z okolních měst - například z Uherskohradišťska, Otrokovic, Napajedel, Kroměřížska, Luhačovicka a podobně,“ přibližuje dále detaily projektu senátor a podnikatel Ivo Valenta a dodává: „Postupně plánujeme areál otevřít k celoročnímu využití, kdy poslouží jako venkovní sportoviště, místo pro konání sportovních soustředění a soutěží, dětských táborů, společenských akcí, případně festivalů a podobně. Nyní se ale primárně soustředíme na rozjezd zimní sezóny. Lyžaři si to po několika letech strádání zaslouží.“

Nejde o první podobnou aktivitu skupiny SYNOT. Ta je totiž současně majitelem lyžařského střediska ve Velkých Karlovicích, v lokalitě Kyčerka.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a exsenátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…