Sanatoria Klimkovice: Testy na COVID-19 jsou negativní

17.07.2020 9:16

Všichni terapeuti a další pracovníci Sanatorií Klimkovice, kteří v předchozích dnech přišli do kontaktu s fyzioterapeutem dětského oddělení klimkovických lázní, u něhož byl v pátek 10. července zjištěn pozitivní test na covid-19, aktuálně podstupují testy přítomnost SARS-CoV-2.

Sanatoria Klimkovice: Testy na COVID-19 jsou negativní
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

Dosud obdrželo výsledky testů 22 terapeutů, tedy naprostá většina. U všech byl test negativní. 

Současně byl z nařízení Krajské hygienické stanice v Ostravě ukončen pobyt všech pacientů včetně jejich doprovodů, kteří byli s pozitivně testovaným fyzioterapeutem v kontaktu. Ti musí nyní zůstat v karanténě a budou také otestováni.

Fyzioterapeut, který měl pozitivní test, ho podstoupil okamžitě, jakmile se u něj projevily první lehké příznaky onemocnění. Aktuálně už se cítí dobře.

O následném plném obnovení provozu dětské léčebny, kam byl od pondělí 13. července pozastaven příjem nových pacientů, a o uvolnění některých dalších, souvisejících opatření rozhodne vedení Sanatorií Klimkovice už zítra. 

Na dětské léčebně navíc aktuálně stále platí zákaz návštěv a jsou tam zrušeny všechny hromadné akce pro veřejnost. Vzhledem k tomu, že objekty dětské a dospělé léčebny jsou stavebně i personálně odděleny, není provoz dospělé léčebny nijak omezen, otevřeny pro veřejnost jsou restaurace i kavárna. V celých Sanatoriích Klimkovice, tedy na dětské i dospělé léčebně, se nadále dezinfikují všechny společně užívané prostory v souladu s dezinfekčním řádem jako při epidemiologicky závažné situaci. Klienti nesmí opouštět areál lázní. Všichni pacienti, návštěvníci i personál sanatorií musí nadále, stejně jako v předchozích týdnech, dodržovat hygienická opatření, tedy mýt si pravidelně ruce dezinfekcí, ve veřejných prostorách a na procedurách nosit roušky a udržovat vzájemné rozestupy. Platí zákaz shlukování ve větších skupinách. 

Vzhledem k tomu, že všechny testy pracovníků dětské léčebny Sanatorií Klimkovice na covid-19 jsou negativní, vrátí se dětská léčebna od pondělí 20. července do běžného provozu, což především znamená, že opět začne přijímat nové klienty. Hygienická opatření pro klienty, která platila v minulých týdnech, tedy zejména nošení roušek, desinfekce rukou, platí i nadále. V celých lázních se stále dezinfikují všechny společně užívané prostory v souladu s dezinfekčním řádem jako při epidemiologicky závažné situaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…