Senioři ČR: Senioři žádají jednotné doplatky na léky

16.07.2018 17:45

Čeští senioři opakovaně vznesli požadavek na jednotný pevný doplatek za léky, který by byl platný pro celou republiku.

Senioři ČR: Senioři žádají jednotné doplatky na léky
Foto: senioricr.cz
Popisek: Senioři ČR - logo

Nyní se nacházíme v situaci, kdy rozdílné doplatky za stejný lék poškozují zejména seniory v menších městech a obcích a nutí je v rámci úspor obíhat mnoho lékáren. Jsou ale místa, kde si vybírat lékárnu nemohou, ty jsou si toho často vědomy a senioři tak zbytečně vynakládají více peněz za doplatek léků na recept.

Nastává také situace, kdy se zhoršuje dostupnost některých důležitých léků v menších lékárnách. Premiér Andrej Babiš slíbil naší organizaci pomoc v této věci již před 2 měsíci.

Bohužel ministerstvo zdravotnictví patrně nemá zájem na řešení této záležitosti tak citlivé pro život i peněženky nemocných seniorů a spolu se Státním ústavem pro kontrolu léčiv dosud nepředložilo žádné řešení, které je již v okolních civilizovanějších zemích dávno vyřešeno.

Podle názoru Seniorů ČR, z.s., kteří mají prosazování jednotných doplatků za léky na recept pro seniory ve svém programu, je v pozadí zájem farmaceutické a distributorské lobby, která se snaží ovládnout ministerstvo zdravotnictví a možná i samotného méně zkušeného ministra Adama Vojtěcha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …