Školka je díky Nadaci ČEZ v pohodě

15.09.2012 21:18

Projekt „Školka plná pohody“ podpořila Nadace ČEZ částkou 200 tis. korun. Děti z mateřinky v Dělnické ulici ve Vrchlabí – Hartě se tak vrátily do nově zrekonstruované budovy.

Školka je díky Nadaci ČEZ v pohodě
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Mateřskou školku v Dělnické ulici navštěvuje přes 120 dětí. Letošní léto bylo pro všechny slavnostní, mohly se vrátit do své „nové“ školky. Čekaly je nové hračky a nábytek. Součástí rekonstrukce byla výměna oken  a modernizace příslušenství a toalet pro děti.

„Nejdříve jsme ve školce vyměnili okna, protože stávající špaletová okna již dosloužila a jejich údržba byla velmi náročná. Nezanedbatelný nebyl ani únik tepla a výměnou oken dosáhneme i úspory energie. Ve školce byl v obou třídách instalován nový nábytek, původní již nevyhovoval potřebám dětí ani pedagogů. Současně bylo zlepšeno i sociální zařízení pro děti,“ říká Michal Vávra místostarosta města Vrchlabí.

Rekonstrukce mateřské školky skončila letos v létě. „Na začátku byla spousta práce, ale výsledek stojí za to. Děti mají díky Nadaci ČEZ krásné nové prostředí, nový nábytek, poličky na hračky, a další zařízení tříd i přilehlých prostor,“ upřesňuje ředitelka školky Zuzana Bartošová.

Místostarosta Vávra dodává: „Je moc sympatické, že tento projekt vyšel z iniciativy rodičů. Úspěšnou žádost o příspěvek vytvořila jedna z maminek. Vedení mateřské školy a města zajistilo následnou administrativu a praktické provedení. Pro Vrchlabí je to další příklad soustavné spolupráce se společností ČEZ, která v našem městě realizuje hlavně pilotní projekt na modernizaci elektrické sítě - Smart region.

O Nadaci
Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje prostřednictvím grantových řízení různé veřejně prospěšné aktivity zaměřené na děti a mládež, sociální oblast, kulturu, sport, vzdělávání, infrastrukturu a ekologii. Díky objemu rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Programy Nadace ČEZ
Oranžové hřiště
Oranžová učebna
Oranžové schody
Oranžové kolo
Podpora regionů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…