Správa státních hmotných rezerv: Cvičení ZDROJE 2018

10.11.2018 18:37

Ve dnech 6 až 7. listopadu 2018 proběhlo společné vnitrostátní vícestupňové cvičení Správy ZDROJE 2018, tentokrát zaměřené na řešení krizových situací, kdy vlivem dlouhodobě nepříznivé povětrnostní situace a vydatných srážek nad střední Evropou, postihly Českou republiku záplavy.

Správa státních hmotných rezerv: Cvičení ZDROJE 2018
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

Nejvíce byly záplavami postiženy Olomoucký, Středočeský a Zlínský kraj. Cvičení se tedy zúčastnily Krajské úřady těchto postižených krajů a obce s rozšířenou působností  Olomouc, Přerov, Beroun, Kralupy nad Vltavou, Zlín a Valašské Meziříčí. Cvičení řídil předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr.

Cílem cvičení bylo procvičit koordinaci vyžadování a poskytování věcných zdrojů za krizových stavů, s využitím informačního systému Krizkom. Během dvoudenního cvičení se řešily jednak problémy, jako např. evakuace obyvatel ze zasažených území, zajištění náhradního ubytování a dodávek pitné vody, zajištění náhradních zdrojů elektrické energie a poškozených mostů a nakonec odstranění samotných následků povodní.

Krizové štáby obcí s rozšířenou působností musely zhodnotit rozsah škod a přesně určit, jakou pomoc potřebují od krajů.  Všechny požadavky se pomocí tohoto systému shromažďují v operačním centru Správy a to umožňuje rychle reagovat a poslat potřebnou pomoc do postižených míst. Správa státních hmotných rezerv za 2 dny cvičení vydala pohotovostní zásoby a humanitární pomoc v hodnotě necelých 90 milionů korun.

Cvičení se zúčastnili také zástupci ministerstev vnitra, obrany, financí, zahraničních věcí, pro místní rozvoj, zdravotnictví, průmyslu a obchodu, dopravy, zemědělství a životního prostředí,  kteří jsou členy odborné pracovní skupiny Ústředního krizového štábu.

„Chci poděkovat všem zaměstnancům Správy státních hmotných rezerv a ostatním účastníkům za součinnost a bezchybně zvládnuté cvičení ZDROJE 2018,“ řekl Pavel Švagr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…