Sváteční Rozhlasová tančírna se ponese v náladě swingu

24.10.2016 14:09

Výročí vzniku samostatného československého státu připomene Český rozhlas České Budějovice sváteční Rozhlasovou tančírnou. Doba, kdy světu vládl úsměv, galantní chování a swing, se vrátí 27. října do společenského sálu českobudějovického Metropolu. Letos se o patřičnou hudební zábavu postarají renomované vokální kvarteto The Swings a Rozhlasový swingový orchestr.

Sváteční Rozhlasová tančírna se ponese v náladě swingu
Foto: Jíří Čondl
Popisek: Rozhlasový swingový orchestr

Návštěvníci Rozhlasové tančírny uslyší v hudebně pestrém programu řadu úžasných melodií, ze kterých na ně dýchne atmosféra první republiky, a také řadu oblíbených swingových hitů. Rozhlasovou tančírnou vás budou provázet Petra Chlebníčková-Schacherlová a Petr Hanzlík.

Rozhlasový swingový orchestr je historicky spojený s trumpetistou Václavem Hlaváčem. V současnosti ho vede trombonista Josef Krejčík a zdobí talentovaní vokalisté. Orchestr již řadu let při každém koncertu rozdává posluchačům radost z věčně živého swingu. Zároveň je nejenom v jihočeském měřítku chloubou českobudějovického rozhlasového studia. V průběhu večera zazpívají Alena Čechová, Petra Schacherlová a Michal Leština.

Pojmem na domácí scéně retrohudby je vokální čtveřice The Swings, jmenovitě Pavel Švestka, Petr Jindra, Jiří Hruška a Petr Hanzlík. Umělecké renomé si vytvořili ve spojitosti s Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers, s nimiž společně vystupovali a natáčeli desky. Swings, letos oslavující čtvrtstoletí od vzniku, se pak vydali na úspěšnou sólovou dráhu s řadou vydařených alb. V minulých letech již vystupovali v českobudějovickém rozhlasovém studiu s úctyhodnými zpěvačkami Evou Pilarovou a Jitkou Zelenkovou. The Swing doprovodí pro tento večer sestavená rytmická kapela ve složení Jiří Růžička (klavír), Vít Fiala (kontrabas) a Jan Linhart (bicí). 

Přijďte se pobavit a zatančit si do Rozhlasové tančírny ve společenském sále Metropolu České Budějovice. Vstupenky získáte v předprodeji na pokladně DK Metropol.

Záznam odvysílá Český rozhlas České Budějovice 28. října 2016 krátce po 18. hodině ve speciálním vydání pořadu V náladě swingu na jihočeské frekvenci 106,4FM a webu www.budejovice.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …