„Vzhledem k letošnímu atypickému vývoji počasí se budou Svatomartinská vína vyznačovat vyšší kyselinou a nižší hutností - budou krátká, vodnatá a svěží,“ uvedl Pavel Svoboda z vinařství Víno Svoboda Mikulov.
Ti vinaři, kteří letos sklidili své hrozny předčasně z obavy ztráty výnosu (v obavách před chorobami a vadami vína způsobenými zdravotním stavem hroznů kvůli deštivému počasí), je nyní mohou více dosladit, a to díky výjimce o slazení udělenou pro letošní rok, což momentálně hojně využívají. Jejich produkce by tak měla splnit vysoká kritéria, která jsou od moravských vinařů očekávána.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva