Továrna na sny má mít nové využití i pro historické motocykly

16.01.2015 15:45

„Továrnu na sny“ - objekt bývalé tkalcovny rodiny Mastných v Lomnici nad Popelkou, navštíví v úterý 20. ledna v 10 hodin z iniciativy členky Rady LK Ivany Hujerové Martin Dušek, jednatel Agentury regionálního rozvoje a Marek Pšenička projektový manažer a správce databáze Brownfields / Greenfields Libereckého kraje.

Továrna na sny má mít nové využití i pro historické motocykly
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Druhá strana náměstí s Ještědem v pozadí

„Z hlediska rozvoje kraje jde o velmi zajímavý brownfields, jinak řečeno dnes nepoužívanou industriální budovu.  Věřím, že  současní majitelé s naší pomocí  ji budou smysluplně renovovat a využívat,“ uvedla důvod návštěvy radní s tím, že současní majitelé továrny, umělci Pavel Doležal a Jitka Trevisan,  zde začali postupně budovat ateliér pod názvem „5D ateliér“, který se zaměřuje na uměleckou kovovýrobu.

Odborníci na  evropské zdroje z Agentury regionálního rozvoje spolu s nimi budou  zvažovat  možnosti  žádat o dotace, pomocí kterých by se tento objekt mohl  rekonstruovat a poté  fungovat.

„Podle mých informací by majitelé továrny rádi využili zázemí továrny  pro vytvoření několika levných pokojů a jednoho či dvou loftů pro potřebu firmy a přátel. Plánují také vybudovat vlastní kantýnu. Část budovy  pak  chtějí využít pro „občasné“ zpřístupnění muzea, ve kterém  by umístili svou rodinnou sbírku historických motocyklů Raleigh,“ popsala současnou situaci Ivana Hujerová a zdůraznila, že kraj se bude všemi silami oběma umělcům snažit pomoci, aby objekt i s pomocí dotací byl znovu  ozdobou města.

„Věřím, že naši odborníci z agentury najdou možnosti, jak rekonstrukci realizovat,“ přeje si radní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…