Turistická agentura připomíná 130 let Moldavské horské dráhy

06.03.2015 8:31

Letošní rok je vyhlášen rokem Moldavské horské dráhy. Je to totiž právě 130 let od dokončení stavby Moldavské dráhy a jejího propojení se sousedním Saskem. Partnerem akcí je Destinační agentura Krušné hory.

Turistická agentura připomíná 130 let Moldavské horské dráhy
Foto: branadocech.cz
Popisek: Brána do Čech, turistický portál Ústeckého kraje

Při příležitosti oslav významného výročí této unikátní technické památky vydá letos Česká pošta poštovní známku v řadě Technické památky České republiky. 

Oslavy 130. výročí zprovoznění Moldavské horské dráhy pořádá Českojiřetínský spolek spolu s Destinační agenturou Krušné hory a dalšími partnery Klubem přátel krušnohorské železnice, Přáteli historie Litvínovska a Historickým domovským spolkem z německého Rechenbergu.

Nápad vydat poštovní známku s tématikou Moldavské dráhy podpořila všechna města a obce podél trati, Ústecký kraj i německé velvyslanectví v Praze. S rokem Moldavské dráhy je spojena také dětská výtvarná soutěž.

Destinační agentura Krušné hory vydá turistickou brožuru o historii Moldavské horské dráhy spojenou s turistickým okruhem vázaným na jednotlivé železniční zastávky Moldavské dráhy. Součástí materiálu bude také turistický pas, do kterého budou turisté sbírat známky na jednotlivých zastávkách dráhy. Pas je slosovatelný a ceny rozhodně nejsou zanedbatelné. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…