Turistický spolek Lipenska: Dva tisíce jízdenek na lipenské parníky pro lékaře z celé ČR

15.08.2020 22:47

Zhruba 2000 poukázek na svezení po lipenské přehradě věnovala společnost Rosenberger Lipno-Line lékařům z různých částí České republiky, jako poděkování za jejich nasazení v době koronakrize.

Turistický spolek Lipenska: Dva tisíce jízdenek na lipenské parníky pro lékaře z celé ČR
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

„Lékaři byli v době koronakrize a vlastně stále jsou, v první linii. Nákaza koronavirem je pro ně reálnou hrozbou každého dne. Víme, že lékaři a celkově zdravotnický personál si zaslouží velké uznání. Relaxace na jednom z našich parníků, v tomto turisticky atraktivním koutě naší republiky, jim pomůže nabrat nové síly do další práce,“ uvedl Tomáš Koranda ze společnosti Rosenberger Lipno Line, která lodní dopravu na Lipně provozuje.

Dárkové poukazy obdrželi lékaři z těch největších nemocnic po celé České republice – například lékaři z pražské Thomayerovy Nemocnice, Fakultní nemocnice v Motole, Královské Vinohrady, Fakultní nemocnice na Bulovce a také brněnské a plzeňské Fakultní nemocnice.

„S poukazy chceme lékařům vynahradit to, čeho si dlouho neužili: odpočinek, přírodu a relax, to vše na Lipně, tyto poukázky jsou naším příspěvkem v těchto složitých dobách, kdy fungujeme jako společnost a držíme pohromadě jako komunita,“ doplnil Koranda.

Společnost Rosenberger Lipno-Line má vedle menších lodí k dispozici především tři parníky. Vedle Adalberta Stiftera a Vltavy jezdí od této sezóny po Lipně také parník se jménem Smetana. Provozovatel sem tuto loď s vyhlídkovou palubou pro 140 lidí za přísných dopravních omezeních přivezl před začátkem letní sezóny. Loď původně vozila turisty v okolí historického města Špýr (Speyer).

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…