ÚZSVM: Historicky největší prodej nemovitosti právě probíhá

14.09.2021 11:49 | Tisková zpráva

V úterý 14. září v 9 hodin bylo zahájeno výběrové řízení s elektronickou aukcí na jedinečný Palác Broadway, který se nachází v nejlukrativnější části Prahy.

ÚZSVM: Historicky největší prodej nemovitosti právě probíhá
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Jedná se o největší prodej nemovitosti v historii Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) s minimální vyhlašovanou cenou ve výši 1 miliarda a 50 milionů korun. Pokud není složena požadovaná kauce, elektronická aukce se automaticky zruší. V případě této výjimečné nemovitosti aukce zrušena nebyla, neboť minimálně jeden zájemce ve stanoveném termínu kauci ve výši 20 milionů korun složil.

Průběh elektronické aukce tohoto jedinečného komplexu, který patří k největším funkcionalistickým novostavbám v historickém jádru Prahy, může veřejnost sledovat na webových stránkách www.nabidkamajetku.cz. Výsledek aukce pak bude znám ve čtvrtek 16. září po 12. hodině.

Pokud by v aukci padl alespoň jeden příhoz a aukce skončila úspěšně, ÚZSVM s ohledem na uzavřenou smlouvu, kterou převzal společně s budovou od tehdejší Správy železniční dopravní cesty, osloví stávajícího nájemce k dorovnání nejvyšší podané nabídky. Ten může své přednostní právo uplatnit do tří měsíců od doručení výzvy. V případě, že by tak neučinil, ÚZSVM uzavře smlouvu s vítězem elektronické aukce.

Na stávajícího nájemce se ÚZSVM v souladu s uzavřenou smlouvou obrátí i v případě, že by v prvním kole nepadl žádný příhoz a elektronická aukce by skončila bez vítěze. I v tomto případě platí pro nájemce tříměsíční lhůta pro podání nabídky ve výši minimální vyhlašované ceny. Pokud by o Palác Broadway neprojevil zájem, je ÚZSVM připraven neprodleně vyhlásit další kolo elektronické aukce se stejnou minimální cenou jako v prvním kole výběrového řízení, a to s ohledem na složení kauce v probíhajícím kole.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…