ÚZSVM: Povodí Ohře požádalo o převod pozemků, které byly dříve zapsané na neznámého vlastníka

26.04.2022 22:54 | Tisková zpráva

Státní podnik Povodí Ohře požádal ÚZSVM v Chomutově o převod 11 pozemků ležících v katastrálním území Vilémov u Kadaně, které byly v tu dobu v katastru nemovitostí evidovány na neznámého vlastníka. Tyto pozemky jsou součástí toku, který tento státní podnik spravuje.

ÚZSVM: Povodí Ohře požádalo o převod pozemků, které byly dříve zapsané na neznámého vlastníka
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Aby mohly být tyto pozemky Povodí Ohře předány, musel nejdříve chomutovský ÚZSVM provést majetkoprávní šetření, jehož cílem bylo prověření majetkových vztahů k pozemkům v minulosti a zjištění jejich skutečného současného vlastníka.

ÚZSVM tedy oslovil úřady, a to Státní pozemkový úřad Chomutov, Katastrální pracoviště Chomutov a také Okresní soud v Chomutově, aby získal podklady, které by prokazovaly vlastnické vztahy v minulosti.

Ze získaných podkladů se u deseti pozemků podařilo prokázat, že se jedná o vlastnictví státu. Část původních pozemkových parcel byla v knihovní vložce vedena jako veřejný statek, zbylá část pozemkových parcel byla předmětem konfiskace a následně součástí zemědělského přídělu. V pozdější době se zemědělci svých přídělů vzdali nebo byl příděl zrušen a parcely byly přiděleny státním statkům. Pozemky tedy mohly být na základě těchto zjištěných skutečností prohlášením převedeny na list vlastnictví ÚZSVM, aby byly následně převedeny Povodí Ohře.

Jedenáctý pozemek se nepodařilo převést na stát, neboť se jedná o nedořešený restituční nárok. Všech deset pozemků má celkovou rozlohu 6126 m2 a leží v katastrálním území Vilémov u Kadaně. V katastru nemovitostí jsou vedeny jako vodní plocha, koryto vodního toku přirozené nebo upravené a tvoří součást koryta vodního toku Hasnický potok – LBP Liboce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…