ÚZSVM hledá nové majitele pro třiadvacet psů

05.07.2019 22:38

Třiadvacet psů nabízí k odběru zdarma regionální pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových ve Svitavách. Původní majitelé chovali zvířata v nevyhovujících podmínkách, a proto jim byla odebrána.

ÚZSVM hledá nové majitele pro třiadvacet psů
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Krajská veterinární správa provedla neohlášenou kontrolu chovu psů. Chovatelům bylo původně odebráno celkem 79 psů (28 fen, 50 psů a 1 štěně), převážně kříženců. Městský úřad Moravská Třebová ve spolupráci s Krajskou veterinární správou tehdy rozhodl o umístění týraných zvířat do tří útulků – Útulek pro psy „Zelené Vendolí“, Canis Centrum s.r.o. Lanškroun a Psího útulku Na Trati v Ústí nad Orlicí.

Všichni psi byli ve zhoršeném stavu, podvyživení a zablešení. Srst měli znečištěnou trusem. Zdravotní stav psů se po odebrání výrazně zlepšil. Většině psů se již podařilo najít nový domov, pro zbývajících 23 zvířat však ÚZSVM stále hledá nové majitele. Více informací naleznete na webových stránkách ZDE v sekci Zvířata.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…